2020-11-20 18:21:53

Zvjezdice i Svemirske letjelice poharale online kviz

Već smo vam ranije najavili online kviz koji su odlučili realizirati naši veliki zaljubljenici u svemir - 23 maturanata te profesorice Jasenka Detling i Kristina Ibrahimović. Zaključili su da bi bila šteta prekinuti niz te su odlučili da ovogodišnji kviz bude u online izdanju, što se u konačnici pokazalo sasvim novim, ali i jako zabavnim iskustvom.
Kviz je održan 23. listopada, a, kao što smo spomenuli, sudjelovalo je čak 23 maturanata koji su bili raspoređeni u šest natjecateljskih skupina. Odmjerili su snage u poznavanju teorije astronomije, a morali su pokazati i poznavanje aktualnih otkrića o svemiru. Važno je naglasiti da je riječ o učenicima od kojih većina kontinuirano već godinama sudjeluje u kvizovima u povodu obilježavanja Tjedna svemira.

 

Vrsnim poznavateljima svemirskih prostranstava pokazali su se učenici 4.f razreda osvojivši prva dva mjesta. Prvo mjesto osvojile su Zvjezdice (Maria Runje, Ana Knežević, Lovro Vuletić i Marko Špoljarić), a na drugo mjesto sigurno su sletjele Svemirske letjelice (Petra Vranješ, Mateja Debeljak i Fran Kroflin). Pobjednicima su dodiljeljene i nagrade za koje se i ove godine pobrinula Školska knjiga te ovom prilikom zahvaljujemo na tome.
Hvala svima koji su sudjelovali i pozivamo i ostale da nam se nagodinu pridruže u istraživanju svemirskih prostranstava. Fotografije pogledajte ovdje.

foto: Petra Kovačić i Mateja Debeljak (4.f)


III. gimnazija Osijek