preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 99695
Danas: 94
Info centar za mlade...

Nova školska zgrada svečano otvorena!

Došao je zadnji i najslađi korak obnove školske zgrade, svečano otvorenje u pratnji predstavnika gradskih i županijskih vlasti, župana dr. Vladimira Šišljagića, gradonačelnika Krešimira Bubala, te predstavnice MZOŠ-a, prof.dr.sc Dijane Vican.


             Nakon dugotrajne obnove stare školske zgrade u Tvrđi, došao je i trenutak u kojem je novoobnovljena školska zgrada i svečano otvorena. Iako je nastava u njoj krenila i prije otvorenja, sada možemo reći kako je kompletan posao obnove završen.

             Iako je njegova nazočnost bila najavljena, ministar MZOŠ-a, gosp dr.sc. Radovan Fuchs, je nažalost bio spriječen doći pa je tako poslao državnu tajnicu, prof.dr.sc. Dijanu Vican da ga zamijeni te da u njegovo ime otvori školu. Otvorenje nisu, dakako, mogli prpustiti ni gradske vlasti pa su tako, osim ravnateljice Snježane Barabaš - Seršić, na otvorenju govorili i župan Osječko - baranjske županije, gosp.dr. Vladimir Šišljagić te gradonačelnik našega grada, gospodin Krešimir Bubalo. U uvodnom govoru naša je ravnateljica pozdravila sve nazočne djelatnike i učenike naše škole. "119 godina stara je ova naša zgrada. Danas Treća gimnazija ima svoje mjesto na natjecanjima, na upisima, na fakultetima, u projektima itd, a čine ju 663 učenika i 69 djelatnika. Vjerujemo da će ova obnovljena zgrada biti motiv za kvalitetniji rad." Ravnateljica se zahvalila svima koji su potpomogli obnovu: "Uskočili smo u posljednji vagon uz pomoć naše županije u projekt C5. Tri godine restauracije, tri generacije iz vojarne (op.a. zamjenska zgrada gdje je održavana nastava za vrijeme obnove). I mi ćemo jednog dana ponavljati riječi nobelovca Preloga koji je prilikom jedne posjete rekao"Moja škola!". Nakon govorâ, svojom glumačkom točkom je nastupio i bivši učenik naše škole, Aljoša Čepl, iza koga je vlč .Ivica Vidaković blagoslovio škoslku zgradu. Tada je otpočeo mali tour'd zgrada gdje je delegacija obišla školsku dvoranu, knjižnicu, učionicu i kabinet fizike, učionicu i kabinet kemije, učionicu informatike, a sve je na kraju završilo domjenkom u zbornici. Osim gore navedenih dužnosnika, otvorenju su prisustvovali ravnatelji mnogih osječkih škola, bivši učenici i mnoga druga lica vezana za Prirodoslovno - matematičku gimnaziju. Otvorenju su prisustvovali i brojni mediji.

          Nakon obnove i otvorenja škola može početi raditi bez briga, i kao i dosada, nastojati postizati što bolje rezultate što je kao posebnu pohvalu u svojem govoru istakla državna tajnica DIjana Vican.

 

USKORO FOTOGALERIJA!!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonio Vranješ   datum: 11. 11. 2009.

Tražilica

Važne informacije

E-dnevnik


Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju