preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 99222
Danas: 55
Info centar za mlade...

Recenzija Nacionalnog portala za udaljeno učenje "Nikola Tesla"

Učenje na Internetu – više nije samo izgovor!

        Točno tako! Kada si za računalom, a znaš da trebaš učiti i ulete ti roditelji u sobu kvocajući kako si opet za računalom, a ti im kažeš kako učiš za njim. To je jako proziran izgovor – barem je bio, jer odsad stvarno možeš učiti, i to vrlo efektno, za računalom.


Proteini na Tesli

„Nacionalni portal za učenje na daljinu 'Nikola Tesla'“ zajednički je projekt Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. S obzirom da se prate trendovi i da učenici sve više vremena provode za računalom (postaju ovisni op.a.) MZOŠ je odlučio „donijeti“ knjigu učenicima kad ju oni već neće uzeti sami. Ona stvar s Muhamedom i brdom. Na portalu se nalaze razni tečajevi iz matematike, fizike, kemije, engleskog, informatike i brojnih drugih predmeta za učenike osnovnih i srednjih škola te za učitelje/nastavnike/profesore. Sve što vam treba za ulazak na portal već imate, samo ako znate gdje ste ga stavili. Govorim o papiru s CARNet-ovim podacima koji ste dobili u školi, a ako pak ne znate gdje je, javite se profesoru Matiji Bogdanoviću, administratoru imenika u našoj školi. 

       'Tesla', kako ga vole zvati njegovi autori, ima mnoštvo prednosti pred klasičnim učenjem za stolom i knjigom, u mraku, pod lampom. Iz internet preglednika multimedija jednostavno iskače, ostavljajući tako tekstu jako malo prostora. Dano je mnoštvo primjera povezanih s predmetima i situacijama iz svakodnevnog života. Prolazeći kroz sadržaje, nailazi se na brojne pokuse koje je teško ili nemoguće izvesti u učionici. Sve je prikazano vizualno što pomaže lakšem razumijevanju gradiva. Na Portalu, učenici sami biraju redoslijed i brzinu učenja. Također je zadana i gomila zadataka s mogućnošću provjere rješenja. Mnoštvo je interaktivnih simulacija, a ponuđena je pomoć pojmovnika, kalkulatora, PSE-a i ostalih alata. Dodatna je prednost i to što ti ne treba knjiga, samo internet, pa tako možeš učiti bilo gdje gdje imaš pristup. I uz sve to, pokriveno je jako veliko područje gradiva, i moram priznati, što god sam učio na 'Tesli' uvijek sam i našao.

Login na tesli

 

Kako pristupiti sadržaju?

Dovoljno je samo u Internet preglednik upisati http://lms.carnet.hr. Tamo će te dočekati i kućice u koje moraš upisati svoje HUSO podatke (s papira). Portal, osim digitalnih obrazovnih sadržaja za učenike i nastavnike, sadržava i tematske cjeline kao što su E – tečajevi programiranja za škole, ECDL e-tečajevi, Multimedija, Primjena Interneta u obrazovanju i dr. 

 

      Nema sumnje kako je ovo, ne pohvalan, već genijalan projekt. Možda je jedino što mu fali malo promidžbe među učenicima jer malo tko uči na ovaj način pa je i ovo način na koji ćemo pokušati pridonijeti posjećenosti portala.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antonio Vranješ   datum: 18. 10. 2009.

Tražilica

Važne informacije

E-dnevnik


Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju