preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 537859
Danas: 11
Info centar za mlade...

vijesti

DRŽAVNA PRVENSTVA IZ ODBOJKE I KOŠARKE

Naši odbojkašice i odbojkaši sudjelovali su na državnom prvenstvu koje je održano od 24. do 26. travnja u Poreču.
Odbojkašice su bile u skupini s djevojkama iz Splita i Koprivnice. Nakon pobjede protiv Koprivnice igrale su protiv braniteljica naslova iz Splita koje su na kraju bile bolje. U skupini su bile druge te su u konačnici izborile 9. plasman. Ekipu su činile: Leona Mijošek, Nika Ilin, Nika Županić, Leonarda Mitrović, Maja Škrtić, Anamarija Vranjković, Kalista Šimić, Nina Pejčić, Petra Mihaljević, Leonarda Sudarić, Anđela Jazvić i Lucija Zelić. Ekipa je nastupila pod vodstvorm profesora Ivana Ćosića.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 7. 6. 2024. 17:27

DRUGI RAZREDI U BEČU I BRATISLAVI

Učenici drugih razreda iskoristili su prošli produženi vikend za upijanje turističkih ljepota Beča i Bratislave, ali i svih odredišta koja su se našla na putu. Prva dva dana uživali su u zajedničkom druženju u Beču, a od značajnijih točaka posjetili su: Prirodoslovni muzej, Tehnički muzej, Muzej voštanih figura, dvorac Schönbrunn i Prater. Treći dan proveli su u blagodatima slovačke prijestolnice. Učenici, razrednici i predmetni profesori iskoristili su ovo putovanje za dodatno povezivanje, ali jednako tako i za edukaciju i uživanje u kulturi i znanosti. Vratili su se vidno umorni, ali puni pozitivnih dojmova. Učenici su putovali u pratnji razrednika i predmetnih profesora: Dunja Ćosić, Ivana Milošević-Živković, Jasenka Detling, Kristina Kristek i Igor Dubravčić.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 6. 6. 2024. 14:16

MISLI - JEDI - ŠTEDI

Naša škola uključila se u obilježavanje Svjetskoga dana zaštite okoliša. Učenici trećih razreda, pod mentorstvom profesorice Kristine Ibrahimović, izradili su izložbu koja se bavi ovogodišnjom temom. Bacite pogled na izložbene plakate na hodnicima naše škole, a više o današnjem danu i važnosti očuvanja okoliša pročitajte u nastavku.
Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda koja je održana u Stockholmu još 1972. Na toj Konferenciji usvojen je Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda, tzv. UNEP. Obilježavanje toga dana održava se s namjerom isticanja glavnih globalnih problema kako bi pojedinci, skupine i cjelokupno društvo shvatili svoje uloge u očuvanju i održivom razvoju zajedničkoga dobra, a okoliš uistinu jest zajedničko dobro. To obilježavanje posebno je važno jer zadnjih desetljeća svi osjećamo posljedice klimatskih problema.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 5. 6. 2024. 23:15

DRŽAVNO NATJECANJE IZ ASTRONOMIJE

Od 20. do 22. svibnja u baroknom Varaždinu održano je državno Natjecanje iz astronomije na kojem nas je predstavila Helena Čeč (2.f) pod mentorstvom profesorice Sanje Erkapić. Natjecanje se sastojalo od ispitnoga dijela te od pisanja i javne obrane učeničkih tematskih radova. Naslov Helenina rada ,,Fotometrija impaktora 2024 BX1 asteroida neposredno prije ulaska u Zemljinu atmosferu'' uistinu je astronomski i u skladu s karakterom natjecanja. Helena je svojim predanim radom osvojila izvrsno 3. mjesto, a važno je napomenuti da se Helena u ovoj školskoj godini izvrsno predstavila i na Hrvatskom turniru mladih fizičara, također pod mentorstvom iste profesorice.
Svrha državnoga Natjecanja iz astronomije znatno je veća od samoga natjecanja i otkrivanja tajni astronomije - svrha je i u druženju učenika i stručnjaka koje povezuje ljubav prema astronomiji, istraživanju i proučavanju. Helena Čeč u nepune dvije godine obrazovanja u našoj školi istaknula se brojnim rezultatima na državnim natjecanjima i sudjelovanjem u različitim školskim aktivnostima. Ovom prilikom čestitamo njoj i mentorici na izvrsnom astronomskom rezultatu.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 4. 6. 2024. 17:57

DRAGI MATURANTI, SRETNO!

Zadnji dan nastave maturantima je započeo zajedničkim druženjem s razrednicima pri čemu su pale i razredne fotografije u prigodnim razrednim majicama. Nakon toga uslijedio je ispraćaj, a zatim i maturantski ples svih maturanata grada Osijeka u Županijskoj ulici. Razrednici naših maturanata s ponosom su pratili uvježbanje pokrete svojih učenika. Razrednici ovogodišnji maturanata: Marina Marijanović (4.a), Mirna Čalija Matijević (4.b), Vlasta Šovagović-Jovičić (4.c), Karlo Kobaš (4.d) i Silvija Krnić (4.e). Video i mnoštvo razrednih fotografija s ipraćaja maturanata pogledajte na školskim društvenim mrežama.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 25. 5. 2024. 13:07

MEĐUNARODNI PROJEKT U OSIJEKU

Izvijestili smo vas nedavno o međunarodnim aktivnostima profesora Vedrana Ristića u Sjevernoj Irskoj koje su se odvijale u veljači ove godine, a od 3. do 5. svibnja profesor je također bio aktivan sudionik na drugom međunarodnom projektu, ali su se aktivnosti odvijale na području Osijeka i Đakova.
Nositelj je projekta organizacija Centropa čiji se glavni cilj ogleda u očuvanju židovske kulture u središnjoj, istočnoj i jugoističnoj Europi. Iako je središte organizacije u Beču, područje djelovanja osjetno je šire.
Projektni seminari i radionice okupili su 35 stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije i Hrvatske, a glavna je tema bilo osječko židovsko naslijeđe. Osim tematskih seminara i radionica, sudionici su, među ostalim, posjetili i osječku donjogradsku sinagogu te židovska groblja u Osijeku i Đakovu.
 
foto: Bácsi Róbert László
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 28. 5. 2024. 14:56

DOMJENAK ZA SUDIONIKE DRŽAVNIH NATJECANJA

Na državnim natjecanjima i smotrama ove školske godine predstavilo nas je čak 79 učenika, a posebno su nas ponosnima učinila dva državna prvaka. Prošlu je srijedu u školskom dvorištu za sve njih i njihove mentore organiziran domjenak na kojem su im uručena priznanja u znak zahvalnosti jer su svojim znanjem, talentima i radom nastavili kontinuitet prepoznatosti škole na državnoj razini. Domjenak je bio i medijski popraćen pa zahvaljujemo svim medijima na angažmanu, a u nastavku vam donosimo tekst koji je objavljen u Glasu Slavonije.
 
foto: Lukas Delić, 2.d
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 27. 5. 2024. 23:07

NIKAD DOVOLJNO O LJUDSKIM PRAVIMA!

Nedavno je u našoj školi gostovao Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek gdje su učenicima 2.e razreda i njihovoj razrednici Jasenki Detling predstavio svoje opće djelovanje i neke aktualne aktivnosti. U nastavku vam donosimo tekst iz njihove objave:
,,Danas je Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek gostovao u III. gimnaziji gdje je izvršna direktorica Natalija Havelka održala predavanje o ljudskim pravima, slobodi govora i govoru mržnje, dok su projektne koordinatorice Nina Sauerborn i Lara Bebek predstavile inovativnu HateOut! igru razvijenu u sklopu projekta LEAD-Online (Learn, Engage, Act: Digital Tools to Prevent and Counter Online Hate Speech).
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 26. 5. 2024. 21:38

PROJEKT ,,AFRIKA''

Jedan od većih projekata ove školske godine bio je projekt „Afrika“ koji je inicirala i vodila naša profesorica Kristina Ibrahimović. Danas, 25. svibnja, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan Afrike pa smatramo da je primjereno da završna objava za ovaj projekt bude upravo na današnji dan.
Cilj projekta bio je solidarizirati učenike s društvenim i kulturološkim različitostima Gvineje te poticati ih na filantropsko djelovanje i razbijanje predrasuda. Projektne aktivnosti na razini škole bile su interdisciplinarne jer su osim Geografije bila uključena i brojna nastavna i izvannastavna područja: Likovna umjetnost, Glazbena umjetnost, Etika, Vjeronauk, Engleski jezik, SRO, Volonterski klub, školski bend „Popravni ro(c)k“ i školski radio „Gama“. Projekt je ostvario i izvanškolske suradnje s njemačkom udrugom „Freunde Afrikas“, Kulturnim centrom Osijek i s bubnjarskom skupinom „RitmOs“.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 25. 5. 2024. 13:14

MEĐUNARODNI ANGAŽMAN U BELFASTU

Imali ste priliku i ranije čitati o brojnim međunarodnim i domaćim stručnim angažmanima našega profesora Vedrana Ristića, a jedan se dogodio relativno nedavno u Sjevernoj Irskoj. Naime, u veljači ove godine Britansko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj organiziralo je putovanje u Belfast za deset nastavnika iz Hrvatske, a jedan od dvoje Osječana u skupini odabranih bio je upravo profesor Ristić.
Uživali su u ljepotama predivnoga Belfasta, ali primarna svrha okupljanja bila je stručnoga karaktera. Stručnjaci iz različitih država razmjenjivali su svoja iskustva o pristupima u poučavanju kontroverznih i osjetljivih tema u nastavi, s posebnim naglaskom na nastavne predmete koji u sebi imaju povijesnu podlogu. Kao konkretan model za analizu poslužili su im primjeri sukoba upravo na području Sjeverne Irske, a upravo u kontekstu zadane teme obišli su nekolicinu protestantskih, katoličkih i miješanih škola i fakulteta s ciljem stjecanja konkretnijega dojma.
U travnju ove godine profesor Ristić i njegov osječki suputnik podijelili su svoja iskustva i zaključke iz Belfasta na Županijskom stručnom vijeću nastavnika Povijesti Osječko-baranjske županije, a o tome ćemo vas uskoro izvijestiti. Čestitamo profesoru Ristiću na još jednom međunarodnom angažmanu i sretni smo jer ovakve priče doprinose izgradnji imidža naše škole čak i izvan granica domovine.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 5. 2024. 22:21

DRŽAVNO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Od 8. do 10. svibnja u Starigradu Paklenici održano je državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika na kojem su nas predstavile Ana Ubrekić (3.d) i Andrea Ljubo (3.e) pod mentorstvom profesora Davora Tanockog. Ana je ostvarila 6., a Andrea 16. mjesto u konkurenciji trideset učenika trećih razreda. Ponosni smo na odličan rezultat svojih učenica i profesora Tanockog, a i sretni smo jer, iako smo gimnazija prirodoslovno-matematičkoga smjera, iz godine u godinu održavamo kontinuitet sudjelovanja na državnim natjecanjima iz hrvatskoga jezika i na državnim smotrama LiDraNo.
Naravno, osim adrenalina koji sa sobom nosi natjecanje, učenice i profesor uživali su u turističkim ljepotama Starigrada Paklenice.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 19. 5. 2024. 13:19

SMOTRA VJERONAUČNOGA STVARALAŠTVA ,,VjeDra''

Smotra vjeronaučnoga stvaralaštva ,,VjeDra'' održana je 8. i 9. svibnja u Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku, a svoje stvaralaštvo predstavila je i naša škola. Smotra je ove godine bila tim više zanimljiva jer je bila jubilarna deseta, a posebnost je smotre da je svake godine zadana druga tema učeničkoga stvaralaštva. Ovogodišnja tema nosila je naslov ,,Duhovna i tjelesna djela milosrđa''. Naši su učenici, pod vodstvom vjeroučitelja Marka Kapulara i profesorice Ivane Milošević-Živković, voditeljice školske dramske skupine, izveli su neverbalnu predstavu ,,Posljednji sud'' čiju je kvalitetu poruke i kvalitetu izvedbe prepoznala publika i nagradila je velikim pljeskom. Naši učenici i profesori s velikim nestrpljenjem i veseljem iščekuju iduću smotru ,,VjeDra'', a mi im čestitamo na izvrsnom ovogodišnjem predstavljanju.
Sudjelovali su sljedeći učenici: Paula Pavlović (2.a), Sara Hederić (2.c), Petra Sudar (2.c), Tena Trac (2.c), Marko Duvnjak (2.d), Lukas Delić (2.d), Iva Bulić (2.d), Bruna Lamza (2.d), Marko Drašinac (2.d), Lovro Šibalić (2.d), Andrej Keglević (2.d) i Noa Šimić (2.d).
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 18. 5. 2024. 17:04

ŠKOLSKI SPORTSKI DAN

Sportski dan pokazao se, sportskim rječnikom rečeno, kao pun pogodak jer su na različite načine sudjelovali svi učenici škole, a učenici su imali priliku vidjeti i prefesore i ravnatelja na različitim terenima. Popularna od milja zvana Srednjika iskrila je adrenalinom, a i u samom prostoru škole nije nedostajalo sportskoga duha. Glavne tri aktivnosti bile su nogomet, odbojka i šah.
U nogometu titulu pobjednika osvojili su učenici 2.a razreda, a drugo mjesto osvojio je 4.e. Učenice 1.a razreda pobijedile su u odbojci, a učenice 4.e osvojile su drugo mjesto. Pobjeda na šahovskom turniru pripala je maturantu Luki Jovčiću (4.d). Čestitamo svim pobjednicima, ali i svim učenicima i profesorima koji su sudjelovali na različite načine. Posebna pohvala organizacijskom timu koji je sve spretno organizirao i koordinirao samu provedbu. Jedva čekamo iduću priliku za nove sportske aktivnosti u školi. Uskoro ćemo objaviti još fotografija s ovoga događaja.
 
foto: Nina Čepčik, Marta Pavlović
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 17. 5. 2024. 13:21

MATHOS CUP

Ranije smo vas izvještavali o MathOs cupu, dinamičnom ekipnom i nešto drukčijem natjecanju učinika srednje škole na području matematike i programiranja. Nositelj je organizacije Fakultet primijenjene matematike i informatike u Osijku u suradnji s našom školom i Gimnazijom Požega, a uz podršku Udruge matematičara Osijek.
Nakon prvoga kruga koji je održan 2. veljače i u kojem je sudjelovalo čak 239 ekipa, došao je na red na drugi krug u koji se plasiralo sedam ekipa iz svake kategorije. Drugi krug održan je 10. svibnja na Fakultetu primijenjene matematike i informatike u Osijeku, a sudjelovale su naše dvije ekipe. Ekipa Ez pod mentorstvom profesorice Dunje Ćosić u kategoriji drugih razreda osvojila je 6. mjesto, a ekipa Nutella (Ena Valenta, Filip Janjić, Noa Repinac) pod mentorstvom profesorice Aleksandre Floreani osvojila je 2. mjesto u kategoriji četvrtih razreda.
Čestitamo učenicima i mentoricama.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 17. 5. 2024. 10:53

IMAMO DRŽAVNOGA PRVAKA I IZ KEMIJE!

Jučer smo vas izvijestili o državnom prvaku iz biologije, a danas je na redu doslovce jednako lijep nastavak priče, ali u srodnom području. Državno Natjecanje iz kemije održano je od 8. do 10. svibnja u Velikoj Gorici, a našu je školu na najbolji način predstavio, pogađate, Benjamin Bojan Vojković (2.b) osvojivši 1. mjesto, tj. titulu državnoga prvaka u kategoriji učenika drugih razreda. Ponosna mentorica Kristina Kristek nije skrivala svoje oduševljenje i presretna je jer su Benjaminov talent i predan rad iznjedrili najljepši rezultat. Pred Benjaminom su još dvije godine srednjoškolskoga obrazovanja i vjerujemo da će nastaviti putem kojim je krenuo te postizati odlične rezultate na natjecanjima.
Čestitamo Benjaminu i mentorici na velikom uspjehu, a čestitamo i profesorici Silviji Krnić koja je na tom Natjecanju bila članica ocjenjivačkoga povjerenstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 15. 5. 2024. 20:46

IMAMO DRŽAVNOGA PRVAKA IZ BIOLOGIJE!

Državno natjecanje iz biologije održano je od 5. do 8. svibnja u Zadru, a naša je škola polučila izvrsne rezultate. U kategoriji znanja predstavili su nas Lea Štrasser (3.b) i Borna Kovačević (3.c). Lea je osvojila izvrsno 9. mjesto, a Borna je osvojio titulu pobjednika te zaslužio status državnoga prvaka u kategoriji učenika trećih razreda. Ponosni smo jer se možemo pohvaliti ovako izvrsnim i izvrsnijim rezultatima svojih učenika. Čestitamo prvaku Borni i Lei te njihovoj mentorici, profesorici Renati Banjan. Želimo im svima puno uspjeha u daljnjem radu i proučavanju zakonitosti biologije.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 14. 5. 2024. 11:02

RITAM (U) UMJETNOSTI

,,Ritam (u) umjetnosti'' naziv je interaktivnoga predavanja i radionice koje su u ponedjeljak, 7. svibnja u našoj školi održale Nives Boras i naša profesorica Ozana Tomić, nastavnice Glazbene kulture i Glazbene umjetnosti.
Povod je tom događaju 100. obljetnica rođenja velikoga osječkog umjetnika Julija Knifera i njegov MEANDAR te ispreplitanje umjetnosti i života.
„Knifer je želio stvoriti antisliku, što je uspio koristeći se minimalnim sredstvima i krajnjim kontrastima crnog i bijelog, okomitog i vertikalnog. Rezultat je monotoni ritam koji Knifer percipira kao „najjednostavniji i najizražajniji ritam“. Nadahnut glazbom Schonberga, Cagea, a posebice Stravinskog i njegova poimanja glazbe kao ritma, Knifer tu ideju prenosi u slikarstvo svodeći slike na ritam užih i debljih, okomitih i vertikalnih, crnih i bijelih elemenata.“
Pitanja - Kako je Knifer pod utjecajem glazbe utjecao na glazbu? Kako je ritam dio ne samo glazbe i likovne umjetnosti, već i svakodnevnoga života? Kakve veze sa svim tim ima binarni brojevni sustav? - dobila su svoj odgovor.
foto: Ana Antunović, prof.; Ozana Tomić, prof.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 13. 5. 2024. 23:04

MAT LIGA - JOŠ JEDNA IZVRSNA PRIČA!

Prethodnih dana u više smo vas navrata izvijestili o izvrsnim rezultatima naših učenika i mentora matematičara, no to nije sve. Donosimo vam novi matematički podvig, a ovih dana očekujte još odličnih vijesti o matematičkim, ali i brojnim drugim uspjesima naše škole. A sada nekoliko rečenica o MAT ligi!
MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Ove su godine po prvi put sudjelujelovali i učenici iz Bosne i Hercegovine. Liga je nastala sa željom za popularizacijom matematike, većom motivacijom učenika i njihovih mentora te poticanjem zajedništva i timskoga rada. Glavno je pravilo da se ekipa sastoji od dva člana iste generacije iz iste škole. U svim kategorijama za srednje škole bodovi osvojeni u kolima zbrajaju se i nakon četvrtoga kola proglašavaju se i nagrađuju pobjednici lige po generacijskim kategorijama.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 13. 5. 2024. 23:01

GOSTOVANJE U AMERICAN CORNERU

Nedavno smo ponovno surađivali s osječkim American Cornerom. Naime, naša profesorica Đurđica Kolarić-Vukotić već godinama surađuje s njima na različite načine pa je slijedom toga dogovorila posjet naših učenika 2.a razreda, u pratnji profesorice Veronike Danilović, na predavanje njihova gosta, diplomata Ameeta Kabrawale iz U.S. Embassy Zagreb.
Spomenuti diplomat održao je zanimljivo interaktivno predavanje ,,What is Art? Exploring Culture and Politics Through Street Art'' o grafitima i uličnoj umjetnosti gledano kroz prizmu prava. Učenici i profesorica uživali su u ugodnom druženju i novim spoznajama. Hvala domaćinima na pozivu i predavaču na izvrsno predstavljenoj temi!

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 13. 5. 2024. 14:13

MATHEMA CUP

Mathema je ekipno matematičko natjecanje za učenike od trećega do osmoga razreda osnovne škole i za učenike prvoga i drugoga razreda srednje škole. Natjecanje je održano uživo 29. travnja u Osnovnoj školi ,,Braća Radić'' u Koprivnici. Sudjelovalo je čak 969 učenika raspoređeno u 323 ekipe. Iz naše škole sudjelovalo je 5 ekipa, a u Koprivnicu su išli u pratnji profesorice Astre Škorjanc.
U kategoriji prvih razreda predstavile su nas dvije ekipe. Ekipa Algebratori (Dora Kovač, Martina Matijević, Fran Almaši) osvojila je 7., a ekipa Curke (Loris Pejakić, Lora Erkapić, Franka Džumhur) 11. mjesto.
U konkurenciji drugih razreda predstavile su nas tri ekipe. Pirati (Benjamin Bojan Vojković, Ana Zara Perić, Helena Čeč) su osvojili 3. mjesto, ekipa Tupokutni trokut (Gregor Đuras, Noa Šimić, Lukas Delić) osvojila je 6. mjesto, a Glave (Filip Sučić, Jan Popović, Emil Zhugan) osvojile su 7. mjesto.
Mentorice ekipama bile su profesorice Aleksandra Floreani, Lucija Rukavina, Dunja Ćosić i Astra Škorjanc.
Na povratku kući uslijedio je turistički posjet atrakciji đurđevačkoga kraja - deve koje su smještene u pustinjskom ambijentu minizoološkoga vrta odmah pored utvrde Stari grad.
Čestitamo svim ekipama i mentoricama na izvrsnim rezultatima i na odličnom druženju u duhu matematike.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 9. 5. 2024. 22:46

VENI! VIDI! VICI! DRŽAVNO IZ MATEMATIKE!

Od 22. do 24. travnja u Vodicama održano je državno Natjecanje iz matematike na kojem je naša škola opet polučila izvrsne rezultate.
U kategoriji drugih razreda predstavio nas je već svima uvelike poznati Benjamin Bojan Vojković (2.b) pod mentorskim okriljem profesorice Dunje Ćosić i profesorice Aleksandre Floreani. Benjamin je ostvario 17. mjesto.
U konkurenciji četvrtih razreda izvrsno nas je predstavio također već svima uvelike poznati Viktor Katić (4.d) osvojivši 2. mjesto pod mentorstvom profesorice Astre Škorjanc. Ovaj izvrstan rezultat priskrbio je Viktoru plasman na Hrvatsku matematičku olimpijadu koja će se održati u više etapa 12., 13. i 26. svibnja u Zagrebu.
Na to prestižno natjecanje pozivaju se najbolje rangirani učenici srednjih škola A varijante s državnoga Natjecanja iz matematike, a isto to natjecanje ima izborni karakter za Međunoradnu matematičku olimpijadu i Srednjoeuropsku matematičku olimpijadu. Sve to govori i više nego dovoljno samo po sebi.
Učenici su na državnom Natjecanju sudjelovali u pratnji profesorice Škorjanc i uz budnu osječku podršku profesorica Ćosić i Floreani.
Čestitamo učenicima i ponosnim mentoricama, želimo im da i dalje napreduju u matematičkim podvizima, a Viktoru želimo puno uspjeha u spomenutim nadolazećim velikim matematičkim izazovima i u akademskom obrazovanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 8. 5. 2024. 22:11

DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Od 9. do 12. travnja 2024. godine u Vodicama održano je državno Natjecanje iz informatike. Našu školu predstavljali su učenici Vjeran Bezik (1.e) i Dino Unukić (3.a) s mentoricom Tatjanom Stranjak, prof.
Vjeran Bezik natjecao se u kategoriji ,,Razvoj softvera'' svojim radom ,,TransAlert'' koji slijepim osobama omogućava samostalnu uporabu gradskoga prijevoza. Rad je ostvario 7. rang. Kao pratnja učeniku uz mentoricu bila je i tiflopedagoginja Ana Radačić.
Učenik Dino Unukić sudjelovao je u kategoriji ,,Primjena algoritama'' i nakon dva dana natjecanja postigao je visoko 6. mjesto.
Na državno Natjecanje bio je pozvan i maturant Viktor Katić (4.d) s mentorom Darkom Liptakom, prof., no zbog obiteljskih obveza učenik nije sudjelovao na natjecanju.
Vrlo smo ponosni na svoje učenike i mentore i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 17. 4. 2024. 17:32

DRŽAVNA SMOTRA LIDRANO! IZVRSNI I UMJETNICI!

Od 24. do 26. travnja u Vinkovcima održana je Državna smotra LiDraNo na kojoj su se predstavili najuspješniji osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele Hrvatske u kategorijama literarnoga, dramskog i novinarskog izraza. Među njima bio je i naš učenik Marko Jukić (1.f) pod mentorstvom profesorice Marine Marijanović.
Marko se predstavio u kategoriji literarnoga izraza kratkom pričom ,,Tvornica marioneta'' koja je prošla prethodne selekcije i završila među dvadeset najboljih pisanih radova u državi.
Marko je svoj rad predstavio na okruglom stolu koji je održan u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, a posebno je bio zanimljiv osvrt Kristiana Novaka, poznatoga hrvatskog književnika i člana povjerenstva, na Markov rad u kojem je imao brojne riječi hvale, što će Marku, nimalo ne sumnjamo, poslužiti kao dobra motivacija za daljnje stvaranje. Nakon svega toga uslijedila je i literarna radionica za učenike, a posebna ljepota svakoga LiDraNo predstavljanja na državnoj razini jest to što uvijek ima karakter smotre, a ne natjecanja te je samim time atmosfera osjetno opuštenija i može se u potpunosti uživati u doživljaju stvaralaštva mladih ljudi.
Čestitamo Marku i profesorici Marijanović na odličnom rezultatu!
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 8. 5. 2024. 22:27

IZVRSNI NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU

20. travnja naši su se učenici predstavili na međunarodnom matematičkom natjecanju Náboj Math. Riječ je o ekipnom natjecanju međunarodnoga karaktera koje je ove godine za učenike srednjoškolskoga uzrasta po prvi put održano u Hrvatskoj, točnije u Zagrebu i Osijeku. U Osijeku je natjecanje održano na Fakultetu primijenjene matematike i informatike.
Natjecanje je opravdalo svoj naziv jer je bilo uistinu nabijeno visokim nabojem, a svaku ekipu činilo je pet učenika iste škole.
Ekipa iz naše škole predstavila nas je izvrsno osvojivši 2. mjesto, a izvrsnu petorku činili su: Lukas Levaković, Dario Adamović, Filip Janjić, Ena Valenta i Benjamin Bojan Vojković.
Ponosni smo na njihov rezultat i čestitamo na trudu koji kontinuirano pokazuju uz svoje mentore. Veselimo se idućim sličnim uspjesima! 
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 5. 5. 2024. 16:39

POSJETIO NAS JE FESTIVAL ZNANOSTI

Naša je škola i ove godine ugostila Festival znanosti. Točnije, 23. travnja učenici 1.e razreda i profesorica Dijana Šokčić ugostili su studente Hrvatskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta u Osijeku i njihovu profesoricu izv. prof. dr. sc. Kristinu Peternai Andrić.
Ovogodišnja je tema Festivala znanosti bila ,,Inteligencija'', a povezanost inteligencije i invaliditeta u umjetničkim prikazima istražile su studentice treće godine preddiplomskoga studija Hrvatskoga jezika i književnosti (Klara Krnjić, Nela Gulam, Katarina Ivaniš, Josipa Dulić, Dorja Ivanović i Maja Borić) pod mentorstvom studenta druge godine diplomskoga studija Josipa Aladrovića, koji je ujedno i bivši učenik naše škole, i prof. dr. sc. Kristine Peternai Andrić.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 4. 5. 2024. 22:10

DRŽAVNO NATJECANJE IZ FIZIKE

I ove godine na državnom Natjecanju iz fizike predstavile su nas jake učeničke i mentorske snage! Državno je Natjecanje održano od 15. do 18. travnja u prekrasnoj Podgori, a predstavila su nas čak dva učenika u pratnji dviju mentorica. Benjamin Vojković (2.b) osvojio je 12. mjesto pod mentorstvom profesorice Dominike Čulo-Vuković, a Viktor Katić osvojio je 8. mjesto pod mentorstvom profesorice Jasenke Detling. To je još jedan u nizu izvrsnih rezultata spomenutih učenika i mentorica, a boravak u Podgori, osim bavljenja fizikom, omogućio im je i uživanje u prirodnim ljepotama i adrenalinskim ponudama toga kraja, čemu uostalom svjedoči i fotografija uz ovaj tekst. Čestitamo vrijednim učenicima i ponosnim mentoricama!
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 23. 4. 2024. 19:48
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

e - Dnevnik


Važne informacije

Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju