preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 294812
Danas: 207
Info centar za mlade...

vijesti

Naši saborski zastupnici

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su u kviz-natjecanju ,,Koliko poznajem Hrvatski sabor?", timskom natjecanju u kojem učenici testiraju svoje znanje o Hrvatskom saboru, njegovim ustavnim nadležnostima, procedurama u donošenju akata, kao i pravima i obvezama saborskih zastupnika. Našu je školu predstavio tročlani tim u sastavu: Lovro Zec (3.a), Helena Floreani (3.b) i Ana Šestanj (3.f), pod mentorstvom profesora Politike i gospodarstva Zvonimira Paraća. U jakoj konkurenciji od čak 50 prijavljenih srednjih škola s područja cijele Hrvatske naš tim ostvario je fantastičan rezultat osvojivši 2. mjesto.
Kao nagradu za uloženi rad i trud prva tri tima na natjecanju dobila su poziv Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskog sabora, na svečani prijem u kojem im on je osobno uručio nagrade i priznanja. Inače, prijem je upriličen u svečanoj dvorani Ante Starčevića u kojoj se inače upriličuju susreti na najvišoj razini. Također, učenici i mentor na galeriji za posjetitelje promatrali su i dio sjednice Sabora, a zaposlenici Sabora dali su si dodatno truda te su učenike i profesore poveli u razgledavanje cijelog saborskog kompleksa te im time pružili nezaboravno iskustvo. Čestitamo našim učenicima i profesoru.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 28. 5. 2022. 16:08

PROMJENA BROJA TELEFONA!

VAŽNA OBAVIJEST

Nakon vremenskih neprilika i usijed udara groma prisiljeni smo promijeniti broj centrale III. gimnazije Osijek

NOVI BROJ: 031- 207 - 100

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 26. 5. 2022. 11:31

Osvrt na susret s književnikom

U našoj je školi 6. svibnja 2022. održan susret s Draženom Gorjanskim, autorom romana Slučaj Laure D. Na poziv naše knjižničarke Sanje Galic književnik je došao predstaviti svoj roman, odgovoriti na pitanja znatiželjnim učenicima te razgovarati o samoj poruci romana. Sudjelovali su učenici 2.a razreda sa svojom razrednicom Marinom Marijanović te učenici 2.d razreda sa svojim razrednikom Karlom Kobašom.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 24. 5. 2022. 16:34

Imamo državne prvake!

Da, da, sada smo prvaci u množini, a za to pobrinuli su se naši odbojkaši! Školski klub PRIMAG jučer je na državnom prvenstvu u Poreču osvojio titulu državnog prvaka. Zlatni dečki: Luka Peljušić, Bruno Krajnović, Jakov Šušnjara, Gabrijel Šunjo, Martin Bošnjak, Dino Šoš, Ivan Dubravac, Matej Marošević, Vito Čačić, Dominik Lasović i Mate Pušić. Čestitamo dečkima i profesoru Igoru Dubravčiću na ovom izvrsnom rezultatu, a mi jedva čekamo vidjeti ih uživo i čestitati im. Bravo! 
P. S. Zahvaljujemo odbojkašicama iz I. gimnazije Osijek jer su bile velika podrška našim dečkima i čestitamo im na osvojenom trećem mjestu u kategoriji djevojaka. 
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 16. 5. 2022. 22:56

Imamo državnu prvakinju!

Da, da, dobro ste pročitali!

Od 3. do 6. svibnja u Svetom Martinu na Muri održano je državno Natjecanje iz biologije na kojem je naša Iva Šmigovec (4.e) osvojila 1. mjesto! No, tu ovoj divnoj priči nije kraj! Leonarda Špiranović (4.e) osvojila je 3. mjesto! To su hvalevrijedni rezultati i djevojke su time dale čvrst pečat svom srednjoškolskom radu. Čestitamo njima i profesorici Banjan na ovoj priči koja nas je učinila ponosnima.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 16. 5. 2022. 22:53

Space quiz

Tjedan Svemira bio je još u listopadu, no, iz svima poznatih razloga, tada nismo bili u mogućnosti održati Space quiz, ali ako se sjećate, dali smo obećanje da ćemo kviz održati do kraja školske godine. I zamislite, održali smo obećanje! 
Prošli petak nakon nastave održan je šesti Space quiz! Profesorice Kristina Ibrahimović i Jasenka Detling pripremile su više od sto pitanja, sjele za ocjenjivački stol i počelo je nadmetanje šest ekipa učenika svemiroljubaca. Neki su učenici došli tematski maskirani/našminkani pa su i za to na samom početku dobili dodatne bodove. Kviz je vodio profesor Karlo Kobaš.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 16. 5. 2022. 22:50

Slavonski kutak

Tik prije proljetnih praznika naš volonterski klub ,,Volon3raj" odlučio je provesti još jednu humanitarnu akciju. Naime, profesorica Katarina Moržan imala je priliku upoznati jednu gospođu čija ju je priča jako zaintrigirala te je došla na ideju kako bismo uoči Međunarodnog dana dobrih djela (3. travnja) mogli organizirati humanitarnu akciju kojom bismo pomogli gospođi Mari, a pri realizaciji ideje pomogao joj je volonterski klub. Prije svega, kako bismo pobliže upoznali učenike s humanitarnom akcijom, napravili smo plakat i obavijestili razrede kako se mogu uključiti u akciju te ih bolje upoznali sa situacijom gospođe Mare. Naime, već 29 godina u Županijskoj ulici nalazi se mala bajka gospođe Mare.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 7. 5. 2022. 20:49

Grad po mjeri i naša škola

Danas ćemo predstaviti jednoga učenika koji već četiri godine kontinuirano radi na izgradnji imidža naše škole. Riječ je o Marinu Rašiću (4.a) koji je u školi najpoznatiji kao izvrstan fotograf, ali riječ je i o mladiću koji je aktivan i na brojnim drugim društvenim područjima te često djeluje samozatajno iz sjene.
Marina, a i našu pedagoginju Kristinu Lovković, vidjet ćete u drugom dijelu dokumentarca ,,Grad po mjeri'' za koji vam donosimo poveznicu na društvenim mrežama škole. Naravno, pod naslovom dokumentarca skriva se na naš predivni Osijek (YouTube će vam odlaskom na poveznicu ponuditi i prvi dio dokumentarca).
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 7. 5. 2022. 18:11

Školski malonogometni turnir

29. travnja 2022. na Srednjoškolskom igralištu naši su učenici odigrali malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo čak 16 ekipa iz naše škole.
1. mjesto osvojio je 3.e razred, 2. mjesto ekipa 4.c razreda, a 3. mjesto podijelili su 3.f i 4.e razred.
Čestitamo pobjednicima, pohvala svim sudionicima te profesoru Dubravčiću i profesoru Ćosiću na uspješnoj organizaciji. 
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 7. 5. 2022. 18:05

Izvrsni rezultati naših učenika i profesora na MATHOS CUPU

,,Od 12 dodijeljenih pehara čak osam otišlo je u ruke učenika III. gimnazije Osijek.''
Odjel za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bio je 8. travnja domaćin zanimljivog matematičkog natjecanja. Riječ je o drugom krugu MathOS cupa učenika srednjih škola u organizaciji Udruge matematičara Osijek, Odjela za matematiku i III. gimnazije Osijek.
U drugi krug ovog ekipnog i dinamičnog natjecanja, od 300 učenika iz 100 ekipa, na temelju uspjeha u prvom krugu pozvano je 26 ekipa, odnosno 78 učenika srednjih škola od Osijeka do Zagreba (III. gimnazija Osijek, Tehnička i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek, Isusovačka klasična gimnazija Osijek, Srednja škola Izidora Kršnjavog Našice, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci, Gimnazija Bjelovar, Gimnazija Sesvete, XV. gimnazija Zagreb, Gimnazija Matija Mesić Slavonski Brod te Gimnazija Virovitica).
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 1. 5. 2022. 22:20

Erasmus+ ,,P.S. Pokreni solidarnost''

Naši su učenici tijekom ovog polugodišta sudjelovali u projektu ,,P.S. Pokreni solidarnost!" koji je na području Hrvatske koordinirao zagrebački Centar za mirovne studije.
Riječ je o Erasmus+ projektu u kojem je sudjelovalo više od 150 tisuća učenika i profesora iz Francuske, Španjolske, Poljske, Slovenije, Italije i Hrvatske. Iz naše škole sudjelovali su učenici 4.a, 4.b, 4.d i 4.e razreda koji pohađaju Etiku kod profesora Karla Kobaša, a profesor Kobaš projektne aktivnosti proveo je i sa svojim 2.d razredom na Satu razrednika.
Centar za mirovne studije na samom je početku organizirao dvodnevnu edukaciju za profesore, a sam rad s učenicima sastojao se u nizu odgojno-obrazovnih radionica (razgovor o problemima lokalne i šire zajednice te o kvalitetama koje iste nude, tumačenje zadanih fotografija i pisanje pisama kojima se pojedincima ili institucijama ukazuje na određenu pozitivnu ili negativnu pojavnost u društvu itd.).
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 27. 4. 2022. 20:20

Profesor Ristić na Filozofskom fakultetu u Osijeku

17. ožujka 2022. naš profesor Vedran Ristić u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku održao je predavanje o projektnoj nastavi povijesti te okupljene upoznao s brojnim prednostima i izazovima takvog pristupa nastavi povijesti. Njegovo predavanje bilo je sastavni dio konferencije ,,Povijest i kreativna industrija - spoj (ne)spojivog" koju su organizirali studenti Odsjeka za povijest spomenutog fakulteta. Na konferenciji se predstavilo čak 16 predavača, a program možete pogledati u privitku.
Hvala Filozofskom fakultetu na pozivu, a profesoru Ristiću čestitamo na još jednom uspješnom predstavljanju svoga rada i škole.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 18. 4. 2022. 21:43

Školski logo

Nikola Lip-Nojković, sadašnji učenik 3.d razreda, autor je logotipa koji je pobijedio na nedavnom natječaju za izbor školskog logotipa. Odabir najboljeg logotipa nije bio nimalo lagan zadatak za četveročlano ocjenjivačko povjerenstvo (ravnatelj Dražen Jakopović, profesorice Katarina Moržan i Mirna Černoga te profesor Vedran Ristić), no nakon određenog vijećanja između 24 pristigla prijedloga sadašnjih i bivših učenika i zaposlenika škole odlučili su da će Nikolin logotip predstavljati školu.
U dogledno vrijeme u online izložbi predstavit ćemo vam i prijedloge drugih kandidata jer bi bila šteta ne podijeliti s vama sve te odlične ideje.
Čestitamo Nikoli, a zahvaljujemo i restoranu Merlon koji će Nikolu i još jednu osobu počastiti ručkom.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 14. 4. 2022. 22:10

Popravni ro(c)k - Erasmus+ nastup

Školski bend Popravni ro(c)k nastupio je prošli petak u sklopu završne svečanosti Erasmus+ projekta ,,Introducing academic orientation and changing prejudice''. Ovaj su tjedan našu školu posjetili gosti učenici i profesori iz Francuske i Portugala, o tome ćemo vas uskoro detaljnije izvijestiti. Popravni ro(c)k broji više od deset godina postojanja, a kroz isti je prošlo zasigurno više od pedeset učenica, učenika i profesora. Zadnji nastup uživo bend je imao u predepidemiološkom razdoblju, tako da većina sadašnjih učenika nije imala priliku čuti bend uživo. Iako je nastup održan u školskom dvorištu, kako bi sve bilo u skladu s epidemiološkim mjerama, nastup je održan samo za sudionike projekta te za učenike trećih razreda. Naravno, članovi benda s nestrpljenjem iščekuju skori ponovni nastup u kojem će pjesmom razveseliti i učenike prvih, drugih i četvrtih razreda. Pogledajte i poslušajte video i nadamo se da ćete uživati. Posebna pohvala Dori Mandić i Sanji Čalošević, učenicama 3.d razreda, koje su se izvrsno i hrabro predstavile pred svojom generacijom. Koncert pogledajte ovdje. Članovi benda na ovom nastupu: Dora Mandić - vokal, Sanja Čalošević - vokal, Kristina Ibrahimović - bubnjevi i udaraljke, Tomislav Hajduković - bubnjevi, Vedran Ristić - bas gitara, Saša Celić - vokal i električna gitara, Hrvoje Šerić - mikseta, Karlo Kobaš - vokal.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 27. 3. 2022. 20:32

Dan crvenih haljina

4. veljače naš 1.b razred, njihova razrednica Lidija Čalić i profesorica Ana Gusak Mikac odlučili su se uključiti u Dan crvenih haljina. O čemu je riječ?
Naime, svakog prvog petka u veljači obilježava se tzv. Dan crvenih haljina kojemu je cilj podizanje svijesti javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena te o važnosti preventivnog djelovanja. Iako su u nazivu navedene haljine, akcija je, naravno, otvorena za sve - važno je taj dan odjenuti nešto crveno, biti primjer drugima te promisliti o toj problematici. Hvala 1.b i profesoricama jer su nam poslužili kao ogledni primjer.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 24. 2. 2022. 21:35
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Važne informacije

E-dnevnik


Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju