preskoči na sadržaj

III. gimnazija Osijek

Login
E-dnevnik

Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 159784
Danas: 13
Info centar za mlade...
vijesti
Obavijest učenicima
Dražen Jakopović / datum: 15. 1. 2021. 08:24

Dragi učenici, obavještavamo vas da u ponedjeljak 18.1.2021. nastava u školi počinje za četvrte razrede.

Učenici prvih, drugih i trećih razreda pohađaju nastavu online.

Ovakva shema vrijedi dva tjedna, tj. do 31.1.2021.

Raspored nastave se ne mijenja. Točnije, 18.1.2021. nastava se izvodi u rasporedu B tjedna.

Učenici četvrtih razreda dolaze u prijepodnevnu smjenu u 7:30.

Razrednici će učenicima četvrtih razreda podijeliti dvije pamučne maske, a učenici prvih, drugih i trećih razreda maske će dobiti, nadamo se, 1.2.2021., kada nam se budu priključili u školi.

Raspored učionica:

4.a - uč.7

4.b - uč. 8

4.c - uč. 6

4.d - uč. 11

4.e - uč. 10

4.f - uč. 5

 

 

Sva prethodna pravila nošenja maski te ostala vrijede kao i do sada.

Molimo vas da se čuvate i da nas čuvate, da budemo odgovorni i da budete odgovorni kako bismo zaustavili ovu epidemiju i počeli normalno živjeti, raditi, školovati se itd.

 

Za kraj:

SRETNO

Ravnatelj:

Dražen Jakopović, prof.

 

 


[OPŠIRNIJE]Svestrani profesor Ristić u Glasu Slavonije
Karlo Kobaš / datum: 12. 1. 2021. 19:25

Svestranost našeg profesora i kolege Vedrana Ristića nama i nije neka novost, a tu svestranost prepoznala je i Ivana Rab Guljaš, urednica Glasa Slavonije. Pozivamo vas da pročitate članak i saznate još puno zanimljivih činjenica iz njegova života, ali i kvalitetnih načina promišljanja o školskim i neškolskim temama. Spletom okolnosti ovaj članak izašao je baš na rođendan profesora Ristića pa mu ovom prilikom želimo sve najbolje te da i dalje nastavi stvarati lijepe životne priče.
Zahvaljujemo Glasu Slavonije, ali posebno zahvaljujemo Ivani Rab Guljaš koja je u čvrstoj vezi s našom školom. Kako sama za sebe kaže, ona je 4 u 1 - bivša je učenica naše škole, majka naše bivše učenice (Vita Guljaš) te sestra i kći bivših učenica naše škole. A da bi stvar bila još ljepša, profesora Ristića fotografirala je Inja Pavlić, koja je, vjerovali ili ne, bivša učenica naše škole.
Članak pročitajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Božićna i novogodišnja čestitka
Karlo Kobaš / datum: 24. 12. 2020. 21:13

Dragi svi, želimo vam sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2021. godinu. Iskoristimo vrijeme pred nama za odmor od izazova prvog te kako bismo bili spremni za sve izazove koji nas očekuju u drugom polugodištu, a uz nadu da se vidimo u školskim klupama. Svima svega lijepoga!


[OPŠIRNIJE]PROJEKT: 250. obljetnica rođenja Ludwiga van Beethovena
Karlo Kobaš / datum: 24. 12. 2020. 21:05
17. prosinca 2020. godine cijeli svijet obilježio je 250. obljetnicu rođenja velikoga skladatelja Ludwiga van Beethovena. Naša škola također se uključila u obilježavanje toga velikog dana. Dio učenika prvih i drugih razreda pod mentorstvom profesorica Ozane Tomić i Lidije Neznanović izrađivao je rođendanske čestitke i plakate za imaginarni koncert. Učenici su sami odabirali program koncerta te mjesto i vrijeme održavanja. Odabrani radovi učenika objedinjena su u projektni video koji prate zvuci poznate Beethovenove Ode radosti. Čestitamo učenicima i profesoricama, a sve vas pozivamo da uživate u videu koji možete pogledati ovdje.

[OPŠIRNIJE]Naše ,,Koale'' u pohodu na Australiju!
Karlo Kobaš / datum: 19. 12. 2020. 12:52
Učenici 3. b razreda – Tina Jakić, Gabrijela Šimunović, Laura Vučetić, Fran Rumbak, Ante Perić i Ante Vuković, pod mentorstvom profesorice Đurđice Kolarić-Vukotić, osvojili su treće mjesto na natjecanju ,,The Australian virtual challenge'' (Australski virtualni izazov) koje je organiziralo Veleposlanstvo Australije u Republici Hrvatskog.
Naš tim KOALAS Osijek sudjelovao je u spomenutom izazovu uz još 114 timova i 752 učenika iz cijele Hrvatske. Izazov je imao pet krugova i sastojao se od pitanja vezanih za Australiju, na koja su učenici, vođeni uputama, trebali pronaći točan odgovor. Postojala je mogućnost osvajanja dodatnih bodova odgovorom na dodatna pitanja. Kada je odgovor pronađen, trebalo ga je poslati u obliku QR-koda.
Od tako velikog broja timova na kraju petog kruga maksimalan broj bodova osvojilo je njih 12, među njima i naše Koale! Tada je odlučeno da je u doigravanju potrebno napisati kratku priču na engleskom jeziku o iskustvu stečenom u izazovu. Priču su, bez oznake škole, čitali i bodovali članovi tima Veleposlanstva Australije.
Iako su neki naši natjecatelji pomalo tužni jer im je tijesno izmakla prilika usvajanja klokana u zagrebačkom zoološkom vrtu, svi su uživali istražujući o predivnoj Australiji. Učenici, a vjerujemo i mentorica, nadaju se što prije iskusiti uživo ovo o čemu su sada učili. Čestitamo učenicima i ponosnoj mentorici!

[OPŠIRNIJE]Advent s Gimbom
Karlo Kobaš / datum: 19. 12. 2020. 11:03
Dragi sadašnji i bivši učenici, dragi roditelji, dragi sadašnji i bivši zaposlenici, dragi prijatelji škole!
Ovih dana vidjeli ste naše objave u kojima smo vam prikazali kako je lijepo uređena naša škola i sudeći po vašim reakcijama, očito smo vas uspjeli barem malo razveseliti.
Kako se ne bismo zaustavili na tome, sada pozivamo vas da nam šaljete svoje fotografije u kojima ćete prikazati radost predbožićnoga razdoblja koje ćemo mi objaviti na školskom Facebooku i Instagramu. Uključite su u našu akciju širenja radosti ,,ADVENT S GIMBOM!''. Nećemo dijeliti nikakve nagrade, a nagrada će vam biti to da ćete nekoga razveseliti!
Evo nekoliko važnih uputa:
1. Smijete poslati jednu fotografiju dnevno.
2. Na fotografijama ne smiju biti ljudi! Isključivo prikaz unutarnjeg i vanjskog ugođaja (dom, dvorište, grad, kolači, priroda…), sve ono što vama predstavlja duh predbožićnoga vremena.
3. Fotografiju možete poslati na e-mail: iii.gimnazijayt@gmail.com do 16h sati svaki dan, a fotografija će biti objavljena isti ili idući dan u popodnevnim/večernjim satima.
4. Vaše fotografije objavljivat ćemo svaki ili svaki drugi dan (ovisno o količini) sve do 23. prosinca. Prva objava kreće od 15. prosinca.
5. Ukoliko iz bilo kojeg razloga procijenimo da je fotografija neprimjerena, dat ćemo si za pravo ne objaviti istu.
Možete krenuti iz istih stopa!

[OPŠIRNIJE]Predbožićni duh
Karlo Kobaš / datum: 19. 12. 2020. 10:50
Naš ravnatelj Dražen Jakopović ovih je dana u školi na svom radnom mjestu pa je odlučio razveseliti sve nas koji smo online fotografiravši školu koja je u procesu predbožićnog ukrašavanja.
Ne dajmo da nam ova situacija umanji ljepotu ovog, kako mnogi kažu, najljepšeg razdoblja u godini. Uskoro ćemo vas obavijestiti da nam se i vi pridružite u jednoj aktivnosti kako bismo ovo predbožićno vrijeme učinili ljepšim.

[OPŠIRNIJE]Večer matematike
Karlo Kobaš / datum: 7. 12. 2020. 10:54
Naša škola već godinama sudjeluje u Večeri matematike pa je tako bilo i ove godine 3. prosinca, ali realizacija je bila ipak u nešto drukčijem izdanju nego prethodnih godina.
Večer matematike skup je interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu, onu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitoga talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.
I ove su godine naše učenice i učenici napravili zanimljiva predavanja koja su održali online svojim razredima, a moramo pohvaliti i profesore nematematičkih predmeta koji su popratili ista i obnovili svoje znanje ili naučili nešto novo. Naravno, velika pohvala i svim učenicima i mentorima koji su sudjelovali.
U privitku pogledajte neke od učeničkih kreativnih ostvaraja, a ne zaboravite svakodnevno otkrivati zabavnu stranu matematike.

[OPŠIRNIJE]Do oblaka s bivšim učenikom
Karlo Kobaš / datum: 29. 11. 2020. 20:50
Dragi učenici, jeste li se ikada postavili ova pitanja: Kakav je osjećaj upravljati zrakoplovom? Koliko se pacijenata može prevesti odjednom helikopterom do bolnice? Koliko goriva potroši veliki putnički zrakoplov na prekooceanskom letu? Odgovore na ta i brojna druga vaša pitanja možete dobiti iz prve ruke od pravih pilota. HUSZ (Hrvatska udruga studenata zrakoplovstva) organizira interaktivne videokonferencijske susrete učenika i studenata s pilotima različitih kategorija. Prvi susret održat će se 1. prosinca 2020. u 16h, kada će se iz vojne baze u Zagrebu u videokonferenciju uključiti pilot helikoptera i profesor na fakultetu Prometnih znanosti Doris Novak, koji će za vrijeme susreta biti u helikopteru Mi-17/171. U prvih pola sata susreta pilot Novak podijelit će s vama zanimljivosti iz života pilota helikoptera, a drugih pola sata rezervirano je za vaša pitanja na koja će vam pilot odmah odgovoriti. Za informacije o ovom i svemu nadolazećem pratite stranicu HUSZ-a na Facebooku (https://www.facebook.com/euroaviazg). Ja sam Marin Ivanković i 2015. godine završio sam III. gimnaziju Osijek. Tada sam upisao Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i sada sam apsolvent (položio sam sve ispite i preostalo mi je još samo obraniti diplomski rad). Tijekom studija uključio sam se u rad HUSZ-a i prošle akademske godine obnašao sam funkciju dopredsjednika te udruge.

[OPŠIRNIJE]Hackathon ,,Fake news''
Karlo Kobaš / datum: 29. 11. 2020. 20:42
Naši vrijedni gimnazijalci Karla Kulić, Jona Važić, Helena Floreani i Luka Josipović, pod mentorstvom profesorica Dijane Šokčić i Ivane Ivošević, jučer su sudjelovali kao tim Fama na online InEdu hackathonu medijske i informacijske pismenosti za učenike srednjih škola. Hackathon je organizirao Centar za mir i nenasilje Osijek u okviru IN EDU projekta (Inclusive communities through media literacy and critical thinking education).
Tema hackathona bile su lažne vijesti, a učenici su trebali osmisliti medijsku kampanju s ciljem podizanja svijesti o medijskoj i informacijskoj pismenosti.
U ovom hackathonu sudjelovalo je deset timova iz Osijeka, Vukovara, Županje i Zadra.

[OPŠIRNIJE]Sretan 99. rođendan Glazbenoj školi Franje Kuhača
Karlo Kobaš / datum: 20. 11. 2020. 21:25
Glazbena škola Franje Kuhača danas je proslavila svoj 99. rođendan te im čestitamo na tome. Želimo da i dalje nastave obrazovati i odgajati mlade umjetnike te širiti radost glazbe, a jednako tako želimo i da se nastavi prijateljstvo koje njegujemo već jako dugo.
Iznimno nam je zadovoljstvo predstaviti Vam njihovu jedinstvenu online knjigu izrađenu za proslavu 99. Dana naše škole. U njoj možete pronaći mnoge zanimljive podatke vezane uz rad i život škole. Njihovi učenici i profesori potrudili su se predstaviti svoje odjele kroz tekstove, fotografije i videozapise i čestitamo im i na tome jer su napravili izvrstan posao. Zavirite u njihovu knjigu ovdje i otkrijte što su zabilježili. Nimalo ne sumnjamo da će vam se svidjeti.
Bravo, dragi Kuhačevci! 🙂

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju