preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 152158
Danas: 2
Info centar za mlade...

vijesti

Do oblaka s bivšim učenikom

Dragi učenici, jeste li se ikada postavili ova pitanja: Kakav je osjećaj upravljati zrakoplovom? Koliko se pacijenata može prevesti odjednom helikopterom do bolnice? Koliko goriva potroši veliki putnički zrakoplov na prekooceanskom letu? Odgovore na ta i brojna druga vaša pitanja možete dobiti iz prve ruke od pravih pilota. HUSZ (Hrvatska udruga studenata zrakoplovstva) organizira interaktivne videokonferencijske susrete učenika i studenata s pilotima različitih kategorija. Prvi susret održat će se 1. prosinca 2020. u 16h, kada će se iz vojne baze u Zagrebu u videokonferenciju uključiti pilot helikoptera i profesor na fakultetu Prometnih znanosti Doris Novak, koji će za vrijeme susreta biti u helikopteru Mi-17/171. U prvih pola sata susreta pilot Novak podijelit će s vama zanimljivosti iz života pilota helikoptera, a drugih pola sata rezervirano je za vaša pitanja na koja će vam pilot odmah odgovoriti. Za informacije o ovom i svemu nadolazećem pratite stranicu HUSZ-a na Facebooku (https://www.facebook.com/euroaviazg). Ja sam Marin Ivanković i 2015. godine završio sam III. gimnaziju Osijek. Tada sam upisao Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i sada sam apsolvent (položio sam sve ispite i preostalo mi je još samo obraniti diplomski rad). Tijekom studija uključio sam se u rad HUSZ-a i prošle akademske godine obnašao sam funkciju dopredsjednika te udruge.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 29. 11. 2020. 20:50

Hackathon ,,Fake news''

Naši vrijedni gimnazijalci Karla Kulić, Jona Važić, Helena Floreani i Luka Josipović, pod mentorstvom profesorica Dijane Šokčić i Ivane Ivošević, jučer su sudjelovali kao tim Fama na online InEdu hackathonu medijske i informacijske pismenosti za učenike srednjih škola. Hackathon je organizirao Centar za mir i nenasilje Osijek u okviru IN EDU projekta (Inclusive communities through media literacy and critical thinking education).
Tema hackathona bile su lažne vijesti, a učenici su trebali osmisliti medijsku kampanju s ciljem podizanja svijesti o medijskoj i informacijskoj pismenosti.
U ovom hackathonu sudjelovalo je deset timova iz Osijeka, Vukovara, Županje i Zadra.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 29. 11. 2020. 20:42

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Nastavljamo s rezultatima naknadno održanih državnih natjecanja! Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 27. listopada, a natjecalo se čak četvero naših učenika. U kategoriji prvih razreda natjecala se Leona Bijelić (sada 2.g) i osvojila 7. mjesto. Leonin mentor bio je profesor Karlo Kobaš. U kategoriji trećih razreda natjecalo se čak troje naših učenika: Ivana Lerinc (sada 4.a), Niko Šikić (sada 4.b) i Leonarda Lozančić (sada 4.c). Ivana je osvojila 9., Niko 13., a Leonarda 14. mjesto. Svim je troma mentor bio profesor Davor Tanocki.
Važno je istaknuti da je riječ o učenicima koji su već postizali izvrsne rezultate te da im odlazak na državno natjecanje i nije neka novost. Ovom prilikom čestitamo njima i njihovim mentorima na još jednom pohvalnom rezultatu.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 26. 11. 2020. 12:27

Državno Natjecanje iz povijesti

Marko Poličić poznat nam je još od ranije po izvrsnim rezultatima na natjecanjima iz poznavanja povijesti. Prisjetimo se samo da je u trećem razredu, pod mentorstvom profesora Vedrana Ristića, osvojio titulu državnoga prvaka. Marko je sada student prve godine Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu, a budući da se prošle školske godine, kada je bio četvrti razred, ponovno plasirao, odlučio je ove godine sudjelovati (kako sam kaže, onako usputno) na naknadno održanom državnom Natjecanju iz povijesti te je osvojio drugo mjesto pod mentorstvom profesora Ivice Bošnjaka. Čestitamo Marku i mentoru.
Iako je izborom fakulteta otišao u sasvim drugom smjeru, nimalo ne sumnjamo da se u pauzama između pokusa bavi proučavanjem povijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 26. 11. 2020. 12:32

Državno Natjecanje iz matematike

Budući da prošle školske godine nisu održana državna natjecanja iz nastavnih predmeta, Agencija za odgoj i obrazovanje odlučila je ista realizirati u prvom polugodištu ove školske godine. Nažalost, zbog svima poznatog razloga državna natjecanja održana su u matičnim školama učenika. Matematika je dobila čast probiti led i s velikim ponosom moramo istaknuti dvije učenice naše škole koje su to učinile na uistinu impresivan način. Zara Bičvić (sada 2.b), pod mentorstvom profesorice Aleksandre Floreani, natjecala se u kategoriji učenika prvih razreda (A kategorija) i osvojila 3. mjesto. Leonarda Vuković (sada 3.a), pod mentorstvom profesora Antuna Vidića, natjecala se u kategoriji učenika drugih razreda (A kategorija) i osvojila 6. mjesto (i pohvalu). Ponosni smo na ove izvrsne rezultate i čestitamo učenicama i mentorima i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu. 
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 26. 11. 2020. 12:24

Sretan 99. rođendan Glazbenoj školi Franje Kuhača

Glazbena škola Franje Kuhača danas je proslavila svoj 99. rođendan te im čestitamo na tome. Želimo da i dalje nastave obrazovati i odgajati mlade umjetnike te širiti radost glazbe, a jednako tako želimo i da se nastavi prijateljstvo koje njegujemo već jako dugo.
Iznimno nam je zadovoljstvo predstaviti Vam njihovu jedinstvenu online knjigu izrađenu za proslavu 99. Dana naše škole. U njoj možete pronaći mnoge zanimljive podatke vezane uz rad i život škole. Njihovi učenici i profesori potrudili su se predstaviti svoje odjele kroz tekstove, fotografije i videozapise i čestitamo im i na tome jer su napravili izvrstan posao. Zavirite u njihovu knjigu ovdje i otkrijte što su zabilježili. Nimalo ne sumnjamo da će vam se svidjeti.
Bravo, dragi Kuhačevci! 🙂
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 11. 2020. 21:25

Zahvalnica - Fakultet elektrotehnike i računarstva Zagreb

Veliko priznanje dodijelio nam je Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Uručili su Zahvalnicu našoj školi za istaknuti doprinos srednjoškolskom obrazovanju studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a pri upisu na njihov fakultet u akademskoj 2020./2021. godini dodijelit će jednu nagradu najbolje rangiranom kandidatu iz naše škole. Zahvaljujemo im na ovom uistinu velikom priznanju, pozdravljamo sve svoje bivše učenike, a njihove sadašnje studente i veselimo se daljnjoj suradnji.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 11. 2020. 20:36

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

I ove godine zahvalili smo Vukovaru, Gradu Heroju! Naši učenici i profesorice Neznović i Moržan sudjelovali su u paljenju svijeća na Vukovarskoj cesti. Fotografije pogledajte ovdje.
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 11. 2020. 18:54

Zvjezdice i Svemirske letjelice poharale online kviz

Već smo vam ranije najavili online kviz koji su odlučili realizirati naši veliki zaljubljenici u svemir - 23 maturanata te profesorice Jasenka Detling i Kristina Ibrahimović. Zaključili su da bi bila šteta prekinuti niz te su odlučili da ovogodišnji kviz bude u online izdanju, što se u konačnici pokazalo sasvim novim, ali i jako zabavnim iskustvom.
Kviz je održan 23. listopada, a, kao što smo spomenuli, sudjelovalo je čak 23 maturanata koji su bili raspoređeni u šest natjecateljskih skupina. Odmjerili su snage u poznavanju teorije astronomije, a morali su pokazati i poznavanje aktualnih otkrića o svemiru. Važno je naglasiti da je riječ o učenicima od kojih većina kontinuirano već godinama sudjeluje u kvizovima u povodu obilježavanja Tjedna svemira.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 11. 2020. 18:21

Europski dan jezika

Svake godine 26. rujna obilježava se Europski dan jezika. Riječ je o danu kada se slavi jezična raznolikost te se organiziraju različite aktivnosti s tim ciljem. Neki od glavnih zadataka ovih aktivnosti su: povećanje višejezičnosti, upoznavanje različitih kultura, promicanje jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanje cjeloživotnoga učenja jezika u školi i izvan škole.
Ove godine Europski tjedan jezika obilježila je suradnja svih srednjih škola Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Učenici su pod mentorstvom svojih profesora izrađivali virtulne maske pod ovogodišnjim sloganom ,,Sve maske COVID-a''. Pogledajte ovdje kako je to izgledalo u našoj školi pod vodstvom profesorice Violete Kulić, a u suradnji s učenicima prvih razreda. Narativni dio i montažu videa izradila je Karla Kulić (4.c). Pohvala učenicima i profesorici.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 11. 2020. 18:13

Računovodstvo i kreativnost ruku pod ruku

Gospođu Snježanu Seleš ne viđamo baš često na hodnicima naše škole, ali je jako važan dio jer se brine o računovodstvu škole te kako svima nama ništa ne bi nedostajalo. Snježana je veliki zaljubljenik u svoj posao, ali neki od vas možda ne znate za njezinu veliku strast - izrađivanje novih predmeta, odjeće, ukrasnih motiva; obnavljanje dotrajalih predmeta; (pre)uređivanje unutarnjih i vanjskih prostora; te vjerojatno još puno toga što nismo nabrojali. Uvijek nas razvesele njezine objave na Facebooku, ali i iznenade jer je ona u stanju napraviti nešto gotovo ni od čega. Brojne internetske stranice prepoznale su njezin rad, što je usitinu veliko priznanje. Ponosni smo na njezinu kreativnost, a vi pogledajte u albumu neke njezine kreacije klikom na ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 11. 2020. 18:28

Naši matematičari - naš ponos!

Prošli je tjedan Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo novu verziju trećeg Školskog e-Rudnika, ŠeR vol. 3. U njemu su dostupni statistički podatci s posljednje državne mature, a sadrži i neke brojčane informacije vezane uz upise na studijske programe. Tako je moguće vidjeti i u kojim su školama učenici najbolje napisali ispite obveznih predmeta.
Naša škola iz godine u godinu visoko kotira kada je riječ o ispitima državne mature iz Matematike, a i, kako podatci jasno pokazuju, prošle školske godine održali smo taj status visokim četvrtim mjestom.
Čestitamo svojim bivšim maturantima i profesoricama Matematike čiji je predan rad vidljiv iz godine u godinu. Ponosni!
  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 3. 11. 2020. 19:11

KONTAKT PODACI ŠKOLE

Kontakt 

Poštovani roditelji, učenici, suradnici, u ovim otežanim uvjetima nastave i rada škole na daljinu obavještavam vas o službenim kontaktima škole ukoliko imate potrebu za pohvalama, kritikama, podrškom, nekim neodgodivim poslovima itd.

Srdačan pozdrav i budite mi zdravo.

Ravnatelj: Dražen Jakopović, prof.

email: gimba.ravnatelj@gmail.com - ravnatelj 

tel: 095-829-3336 - ravnatelj

email: tanja.kolesaric7@gmail.com - tajnica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 2. 4. 2020. 22:08

Proslava 150. obljetnice škole

Rijetke su škole u svijetu koje se mogu pohvaliti čak dvojicom nobelovaca, a mi imamo čast isticati da su veliki znanstvenici i nobelovci Vladimir Prelog i Lavoslav Ružička bili učenici naše škole. No, povijest naše škole seže prije vremena nego su oni dobili Nobelovu nagradu, čak u daleku 1870. godinu. 9. listopada u svečanoj dvorani Doma Hrvatske vojske.proslavili smo 150. obljetnicu postojanja škole i 130 godina školske zgrade. Program se održavao u kontroliranim uvjetim zbog epidmiološke situacije, ali to nimalo nije narušilo svečan ton te velike obljetnice. Nakon početnog izvođenja Himne Republike Hrvatske u interpretaciji Hrvatskog pjevačkog društva ,,Lipa'' prisutne je pozdravio ravnatelj Dražen Jakopović, a nakon toga uslijedio je pozdravni govor predstavnika Osječko-baranjske županije. Učenici su u cijelom programu bili u prvom planu te su tako i sami voditelji programa bili upravo oni, a učenički dio protokola sastojao se od prikaza povijesti škole, prikaza znanstvenog, sportskog i zabavnog života škole, javljanja bivših učenika, pogleda u budućnost škole te recitatorskih i glazbenih izvedbi učenika. Učenici su se u suradnji s profesorima dokazali kao izvrsni organizatori pripremivši cijelu svečanost, ali dokazali su i svoje umijeće vladanja scenom i kontrolom događaja na sceni. Tko zna, možda se među njima krije neki novi nobelovac. Zahvaljujemo svim gostima koji su zajedno s nama proslavili ovaj veliki dan i veselimo se svemu što nam život škole nosi u budućnosti.

Fotografije: Marin Rašić, 3.a

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 23. 10. 2020. 14:13

Naši vrijedni volonteri

Naši vrijedni učenici 2.c razreda i njihova razrednica Katarina Moržan odlučili su prošlu subotu svoje slobodno vrijeme uložiti u kvalitetan volonterski rad koji će, nimalo ne sumnjamo, razveseliti one najmlađe. Volonterski rad odličan je način povezivanja učenika i profesora, odličan način upoznavanja samoga sebe, ali i odličan način kako djelovanja u društvu. Pročitajte tekst učenice Ive Matišić (2.c) o njezinim dojmovima s ove hvalevrijedne akcije, a fotografije pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 22. 10. 2020. 10:21

U Otvorenom studiju Slavonske televizije

Ravnatelj Dražen Jakopović i profesorica Katarina Moržan 12. listopada gostovali su na Slavonskoj televiziji. Osvrnuli su se na nedavnu veliku proslavu 150 godina škole i 130 godina školske zgrade koju smo nedavno obilježili na uistinu upečatljiv način, a uskoro ćemo vas i o tome detaljnije izvijestiti. Ravnatelj i profesorica upoznali su javnost i s načinom funkcioniranja škole u ovim zahtjevnim vremenima, također su najavili i velike planove za budućnost. Ovom prilikom zahvaljujemo Slavonskoj televiziji jer uvijek poprati naše aktivnosti, a intervju pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 12. 10. 2020. 20:17

Naš Frano Škojo u snažnom zaveslaju

Uvijek se volimo pohvaliti i izvanškolskim aktivnostima i uspjesima svojih učenika, a sada vam s ponosom predstavljamo veliki uspjeh Frane Škoje, učenika 4.f razreda. Frano već pet godina trenira veslanje u Veslačkom klubu Iktus i taj mukotrpan rad nedavno je u dva navrata urodio velikim plodom. Na državnom prvenstvu održanom u Zagrebu 11. rujna 2020. Frano je osvojio veliko 1. mjesto u kategoriji skif (samac), ali to mu očito nije bilo dovoljno te je odlučio napraviti zaveslaj dalje osvojivši 3. mjesto u C finalu u kategoriji dubl na Europskom prvenstvu održanom u Beogradu 26. rujna 2020. Uistinu za svaku pohvalu! Frano je maturant koji se može pohvaliti i uspješnim rezultatima u školskim klupama te je odličan primjer svojim prijateljicama i prijateljima veslačima iz kluba kojih je također jako puno u našoj školi i koji su se također istaknuli svojim rezultatima na spomenutim natjecanjima. Pogledajte fotografije na našem Facebooku i Instagramu i vidjet ćete puno poznatih lica učenika naše škole. Čestitamo Frani i ostalim veslačima iz naše škole te željno iščekujemo sve njihove nadolazeće uspjehe.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 30. 9. 2020. 20:34

Još jedan Erasmus+ projekt u našoj školi

Naša škola nastavlja osvajati Erasmus+ područje!
Naime, prije otprilike pola mjeseca objavijestili smo vas da je našoj školi odobren prvi Erasmus+ projekt, u kojem je naša škola ujedno i koordinator, a danas smo saznali da nam je odobren još jedan dvogodišnji Erasmus+ projekt školskih partnerstava u kojem je koordinator Francuska, a partneri su Portugal i Hrvatska. Službeni je naziv ovoga projekta ,,Introducing academic orientation and changing prejudices'', a i ovaj će projekt u našoj školi koordinirati profesorica Katarina Moržan kojoj ovom prilikom još jednom čestitamo. Naše učenike i profesore očekuje jako puno posla, ali, nimalo ne sumnjamo, još više stjecanja novih znanja, prijateljstava i iskustava.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 27. 8. 2020. 22:40

MATURALNO PUTOVANJE - REZULTATI ANKETE Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

u prilogu dostavljamo rezultate ankete.

Temeljem istih došli smo do zajedničkog zaključka da se maturalno putovanje neće održati.

Iz podataka je vidljivo da imamo 53 glasa za putovanje u Hrvatsku što je točno 50% od ukupnog broja glasova, a 42% od ukupnog broja prvotnog broja zainteresiranih za putovanje. Samo se u dva razreda više od 50% učenika izjasnilo za putovanje što nije dovoljan broj da bi se ono organiziralo. Također, 53 učenika nije dovoljno da bi se postigla cijena na bazi 60 učenika koja je navedena u ponudi.

Molimo vas da se obratite agenciji Arriva Travel kako biste odabrali način za povrat uplaćenih sredstava.

Hvala vam na strpljenju i razumijevanju tijekom cijelog postupka planiranja maturalnog putovanja.

Srdačno,

Razrednici trećih razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 20. 6. 2020. 13:56

OBAVIJEST ZA UČENIKE KOJI PUTUJU NA EKSKURZIJU U ŠVICARSKU - CERN Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici,

putovanje nismo mogli realizirati u dogovorenom terminu zbog epidemiološke situacije. S obzirom da se posjet Cernu dogovara 6 mjeseci ranije, zatražili smo novi termin posjeta. Termini koji nam je ponuđen je 14.9.2020. godine.

Novi termin ekskurzije bio bi 11. - 16. 9.2020. godine (ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna).

Dobili smo dopis iz agencije Arriva u kojem možete pročitati koje su vam mogućnosti ako želite odustati od putovanja. Dopis se nalazi u privitku ove objave.

Ako želite odustati od ekskurzije, molimo vas da nam to javite na mail: ibrahimovic.kristina@gmail.com

Molimo da roditelje obavijestite o ovoj objavi.

Srdačan pozdrav,

voditeljice ekskurzije

Jasenka Detling, prof. i Kristina Ibrahimović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 13. 5. 2020. 15:14

Sretan Uskrs!

Dragi učenici, roditelji, zaposlenici i svi prijatelji škole! Sretan vam Uskrs!

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 12. 4. 2020. 13:35

PUTOVANJE U LONDON Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, učenici

s obzirom na novonastalu situaciju objavljuem Vam dopis putničke agencije Ortran u s vezi putovanja u London.

Dopis je prikačen pod opširnije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 1. 4. 2020. 17:52

Obavijest o učeničkom putovanju u Prag

Poštovani roditelji i učenici, 

s obzirom na novonastalu situaciju u komunikaciji smo s predstavnicima odabrane putničke agencije Ortran.  Od njih smo dobili informaciju kako je do 10. svibnja 2020. rok u kojem se može dobiti 100% povrat uplaćenih sredstava te da nema potrebe za zvanjem ili osobnim dolaženjem u agenciju jer vremena još ima a do tada ćemo imati sve potrebne informacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lovković  datum: 18. 3. 2020. 21:10

Ljubav je u zraku

Nekoliko dana pripremali smo se za Valentinovo i konačno smo dočekali taj dan ljubavi. Profesorica Neznanović i učenici ukrasili su jedan dio škole te osmislili ukrasne kutije u koje su učenici ubacivali valentinovske poruke svojim školskim simpatijama, a jedna kutija bila je i za valentinovske poruke učenicima drugih srednjih škola našega grada. Danas, na Valentinovo, učenici i profesorica otvorili su kutije i podijelili brojne poruke ljubavi! Danas smo dijelili ljubav jedni drugima, ali i dostavili ljubav svim srednjim školama u gradu. Želimo vam svima sretno Valentinovo uz želju da vam je svaki dan ispunjen ljubavlju.

  :: opširnije :: 


objavio: Robert Papp  datum: 16. 2. 2020. 20:24
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Važne informacije

E-dnevnik


Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju