preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 99211
Danas: 44
Info centar za mlade...

KONTAKT PODACI ŠKOLE

Kontakt 

Poštovani  roditelji, učenici, suradnici u ovim otežanim uvjetima nastave i rada škole  na daljinu obaviještavam vas o službenim kontaktima škole ukoliko imate potrebe za pohvalama, kritikama, podrškom ili nekih neodgodivim poslova itd.

Srdačan pozdrav i budite mi zdravo

Ravnatelj: Dražen Jakopović, prof.

email: gimba.ravnatelj@gmail.com - ravnatelj 

tel: 095-829-3336 - ravnatelj

email: tanja.kolesaric7@gmail.com - tajnica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 2. 4. 2020. 22:08

PUTOVANJE U LONDON Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, učenici

s obzirom na novonastalu situaciju objavljuem Vam dopis putničke agencije Ortran u s vezi putovanja u London.

Dopis je prikačen pod opširnije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 1. 4. 2020. 17:52

Obavijest o učeničkom putovanju u Prag

Poštovani roditelji i učenici, 

s obzirom na novonastalu situaciju u komunikaciji smo s predstavnicima odabrane putničke agencije Ortran.  Od njih smo dobili informaciju kako je do 10. svibnja 2020. rok u kojem se može dobiti 100% povrat uplaćenih sredstava te da nema potrebe za zvanjem ili osobnim dolaženjem u agenciju jer vremena još ima a do tada ćemo imati sve potrebne informacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lovković  datum: 18. 3. 2020. 21:10

Obavijest o načinu funkcioniranja virtualnih učionica

Poštovani učenici i roditelji,

16. ožujka 2020. održan je sastanak Nastavničkog vijeća III. gimnazije Osijek te su doneseni sljedeći zaključci:

1. Kao što ste upoznati, nastava će biti organizirana putem virtualnih učionica na društvenoj mreži Yammer. Ukoliko se još uvijek niste prijavili u sustav, molimo vas da to učinite danas što prije.
2. Nastava će se održavati u virtualnim učionicama po ustaljenom školskom rasporedu koji je predviđen za taj dan. Predmetni nastavnik zadat će određene zadatke za nastavno gradivo koje je po planu i programu. Učenici će zadatke izvršavati  u skladu s nastavnikovim uputama. Apeliramo na roditelje da brinu o ažurnosti učenika.
3. Učenici zadatke ne moraju riješiti u realnom vremenu; npr. u nekoj je obitelji više učenika pa ne mogu svi u isto vrijeme biti na računalu, ali zadatci moraju biti izvršeni u dogovorenom roku.
4. Nastava u virtualnim učionica za sve učenike započet će u ponedjeljak (16. ožujka 2020.). Molimo sve uključene u sustav virtualne učionice da imaju u vidu fazu prilagodbe svih koji organiziraju ili izvršavaju zadatke.
5. Prema naputku matičnoga Ministarstva: Ukoliko razrednik uoči neaktivnost učenika, roditelj tog učenika ima obvezu opravdati izostanak.
6. Slijedom svega navedenoga, nastava će biti evidentirana u sustavu e-Dnevnika.
7. U slučaju nejasnoća obratite se razrednicima putem Yammera.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 16. 3. 2020. 12:16

VIRTUALNA ZBORNICA I UČIONICA Vijest ima dokument u privitku

Upute za postavljanje virtualnih zbornica i učionica III. gimnazije Osijek (pod opširnije dokument prikvačen).

Virtualne učionice se nalaze na www.yammer.com

 

(Za korisnike mobilne aplikacije Yammer dovoljno je skinuti i instalirati applikaciju Yammer te se logirati AAI identitetom)

Učionice za učenike: 

primjerice III. gimnazija Osijek

NAPOMENA: Ukoliko ne pronalazite upisom pojma III. gimnazija Osijek

pokušajte (bez razmaka) III.gimnazija Osijek

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 14. 3. 2020. 10:04

PUTOVANJA U INOZEMSTVO

Dragi roditelji i učenici prenosimo službeni dopis i objavu ministrice Blaženke Divjak o putovanjima u inozemstvo u idućih mjesec dana.

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 6. 3. 2020. 11:16

Erasmus+ festival u našoj školi

Da vam netko kaže da je moguće da s nepunih osamnaest godina u džepu imate 12 avionskih karata, u imeniku 200 telefonskih brojeva i u nogama 38489 prijeđenih kilometara, ne biste mu vjerovali. Dopustite da vam predstavimo čari Erasmusa. Taj vam je pojam zasigurno poznat kao program za studente i njihovo školovanje u inozemstvu. Nasreću, to je samo predrasuda. Taj i još monogo drugih mitova o programu rasvijetlili smo na Erasmus+ festivalu. Dana 28. veljače u našoj se školi održavao niz edukativno-zabavnih radionica kojima smo učenike pokušali zainteresirati za takav oblik razmjena. Vita Guljaš, učenica 4.b razreda naše škole, kao organizatorica projekta ovom je nesvakidašnjom ,,nastavom" učenike željela uvesti u svijet Erasmusa. Uz radionice Twane Rasula, Saše Milakovića, Brune Ljubičić (4.b), Karle Ambruš (4.e) te Španjolke Lucije Felix Prieto učenici su imali priliku upoznati svijet besplatnih putovanja, stvaranja novih prijateljstava i rješavanja svjetskih problema. Nikad krcatija učionica Fizike bila je puna mladih ljudi zainteresiranih za ovakav način otkrivanja novih kultura. Radionice su bile osmišljene kao simulacija jedne radionice Erasmus+ razmjene. Pod pokroviteljstvom Nacionalne agencije za mobilnost i EU projekte učenici su imali priliku razgledati promotivne materijale i saznati sve što ih zanima. Budući da naša škola aktivno ne sudjeluje u Erasmus projektima, ovo je predstavljanje bilo probijanje leda i mogući početak školske suradnje. Nadamo se da su predavači i same radionice učenicima i profesorima bile pomoć u shvaćanju da Erasmus+ razmjene ne bi trebale biti bauk. One su oblik neformalnog učenja koji učenicima, koji su često prikovani glavom za knjigu, otvara potpuno novi pogled na svijet koji se ne može naučiti iz udžbenika. Više fotografija pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 10. 3. 2020. 09:56

"School shooting" u Gradskoj knjižnici

U American corneru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek naši učenici: Fran Rumbak, Mate Borbaš, Lara Popić, Gabrijela Šimunović i Ante Perić (2.b), pod mentorstvom profesorice Đurđice Kolarić-Vukotić, snimili su radio-emisiju koja je sastavni dio programa ,,Media literacy'' koji je iniciralo Veleposlanstvo SAD-a, a koji je namijenjen učenicima srednjih škola. Spomenuti učenici istražili su temu ,,School shooting'' te pripremili kratku radio-emisiju o tom fenomenu koji je specifičan za američko područje. Obavijestit ćemo vas kada završi montaža emisije. Stay tuned!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 10. 3. 2020. 10:17

Informativni dan u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek

29. veljače 2020. u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek održan je informativni dan za sve one koji nagodinu planiraju upisati osnovnu ili srednju glazbenu školu. Djelatnici Glazbene škole na samom početku predstavili su se zanimljivim glazbeniim nastupima, a potom su predstavili svoje odjele i objasnili način funkcioniranja škole. Budući da učenici Glazbene škole u našoj školi pohađaju općeobrazovne predmete, i mi smo se odazvali pozivu. Profesorica Lidija Neznanović objasnila je organizacijski dio funkcioniranja dviju škola, a profesor Karlo Kobaš osvrnuo se na iskustvo rada s učenicima glazbenih razreda te na njihovu uključenost u određene aktivnosti naše škole. Vjerujemo da su sve te brojne informacije pomogle onim neodlučnima.

  :: opširnije :: 


objavio: Karlo Kobaš  datum: 4. 3. 2020. 22:56

Ljubav je u zraku

Nekoliko dana pripremali smo se za Valentinovo i konačno smo dočekali taj dan ljubavi. Profesorica Neznanović i učenici ukrasili su jedan dio škole te osmislili ukrasne kutije u koje su učenici ubacivali valentinovske poruke svojim školskim simpatijama, a jedna kutija bila je i za valentinovske poruke učenicima drugih srednjih škola našega grada. Danas, na Valentinovo, učenici i profesorica otvorili su kutije i podijelili brojne poruke ljubavi! Danas smo dijelili ljubav jedni drugima, ali i dostavili ljubav svim srednjim školama u gradu. Želimo vam svima sretno Valentinovo uz želju da vam je svaki dan ispunjen ljubavlju.

  :: opširnije :: 


objavio: Robert Papp  datum: 16. 2. 2020. 20:24

Majina Erasmus+ priča - od Bukurešta do Bruxellesa

Od 28 do 29 siječnja 2020. u Bruxellesu organizirana je konferencija „Co-creating Erasmus+ and the European Solidarity Corps“ za predstavnike nacionalnih Agencija za provedbu programa EU za mlade. Naša učenica Maja Milas (4.g) pozvana je predstaviti svoje iskustvo sudjelovanja na panelu programa DiscoverEU. Maja je prošlo ljeto putovala takozvanom interrail kartom, koju je osvojila na natječaju za mlade u dobi od 18 godina, koji svake godine raspisuje program DiscoverEU. Na taj način, financirano sredstvima EU za mlade, kroz „zeleno putovanje“ vlakom godišnje putuje 60 000 mladih iz cijele Europe. Kako je Maja iskoristila svoju kartu, pogledajte u videu ovdje, a ako vas zanima kako osvojiti kartu i putovati Europom te što sve nudi DiscoverEU program, možete saznati uživo od Maje, koja će rado sa vama podijeliti svoja iskustva.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonia Šarčević  datum: 13. 2. 2020. 19:44

Obavijest o načinu realizacije odmora u školskoj godini 2019./2020.

OBAVIJEST O NAČINU REALIZACIJE ODMORA U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. ZA UČENIKE SVIH ŠKOLSKIH USTANOVA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Temeljem članka 11. stavak 1. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. („Narodne novine“ broj 48/19.) izvješćujemo sve učenike i roditelje da će sve školske ustanove na području Osječko-baranjske županije primjenjivati dosadašnji model odmora učenika označen u članku 4. Odluke kao model 1.

Polazeći od navedenog, zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. godine i završava 17. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 1. 7. 2019. 22:56
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Važne informacije

E-dnevnik


Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

Facebook III. gimnazije Osijek

Youtube III. gimnazije Osijek

Instagram III. gimnazije Osijek

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju