preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 10. 2018.

Ukupno: 76207
Info centar za mlade...

NOVO!!!

 NOVO!!!

Objavljeni Pozivi za organizaciju višednevnih izvanučioničnih ekskurzija:

1. Španjolska

2. Cern

  :: opširnije :: 


objavio: Tanja Kolesarić  datum: 3. 12. 2019. 10:21

Veliko priznanje za našu školu

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu dodijelio je našoj školi ZAHVALNICU za istaknuti doprinos srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a. Slijedom toga, spomenuti fakultet dodijelit će i nagradu najbolje rangiranom kandidatu iz naše škole koji upiše taj fakultet u akademskoj godini 2020./2021. Ovom prilikom zahvaljujemo Fakultetu elektrotehnike i računarstvo, a vjerujemo da će ovo biti veliki poticaj za daljnje suradnje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 29. 11. 2019. 11:44

Poziv na Večer matematike 2019.

Dragi naši, ,,Večer matematike'' je pred nama te vas pozivamo da nam se pridružite u našoj školi 5. prosinca 2019. u 17:30 sati. Cilj ,,Večeri matematike'' je zabaviti matematičare i približiti matematiku svima onima koji će tek postati matematičari. Predstavit će vam se brojni učenici i profesori naše i drugih osječkih škola, a bit će tu i nematematičara koji će progovoriti o matematici. Bit će tu od ranije poznatih i nekih novih lica. Prijave su na stranici www.mathos.unios.hr/umo/vecermatematike. Prijave će biti omogućene od 25.11.2019. Natjecatelje kviza prijavljuju njihovi nastavnici putem iste stranice. Više detalja ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 29. 11. 2019. 11:32

Patrik Kokić na Svjetskom prvenstvu u karateu

Čestitamo Patriku Kokiću (2.c) na izvrsnom uspjehu na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u karateu (Santiago, Čile). Želimo mu još jako puno uspjeha u svim nadolazećim natjecanjima! Za više informacija pročitajte članak Glasa Slavonije ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 29. 11. 2019. 11:24

Naša profesorica u inozemstvu

Naša profesorica i kolegica Đurđica Kolarić-Vukotić od 10. do 15. studenoga bila je u Cagliariju na talijanskom otoku Sardiniji. Tamo je s još dvoje predstavnika iz Hrvatske sudjelovala u Erasmus+ projektu na temu ,,Inclusive Learning Strategies''. Zajedno s oko 30 sudionika iz cijele Europe učila je o neformalnim metodama učenja te o inkluziji učenika s teškoćama. Sigurni smo da su joj nova saznanja proširila vidike i da će ih rado primjenjivati na svojim satima. Čestitamo i ponosni smo! Za više fotografija pogledajte ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 29. 11. 2019. 11:18

Akademija kod nas i mi na Akademiji

Nedavno smo ostvarili suradnju i s osječkom Akademijom za umjetnost i kulturu. 
11. studenog 2019. Tomislav Levak, asistent na Odsjeku za umjetnost, kulturu i medije, održao je u našoj školi učenicima 4.e razreda korisno predavanje o javnom nastupu. Bilo je govora o tome kako se pripremiti za javni nastup, ukazalo se na najčešće pogreške, ali i na to kako reagirati u određenom trenutku u nekim nepredviđenim situacijama. Učenici su prepoznali važnost ove teme te se pojavila ideja da se u skorije vrijeme na Akademiji održe radionice javnog nastupa za naše učenike. Na predavanju su bili i studenti Pedagogije osječkog Filozofskog fakulteta.
Dan kasnije učenici naše škole posjetili su na Akademiji 4. Međunarodni festival ,,Umjetnost i žena''. Tema radionice pod nazivom ,,La Divina'' bila je operna pjevačica Maria Callas. Radionicu su vodili studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost pod mentorstvom doc. dr. sc. Tihane Škojo. Za više fotografija pogledajte ovdje.

tekst: Karla Ambruš, 4.e
fotografije: Matija Pavičić, 4.e; Karla Ambruš, 4.e

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 21. 11. 2019. 19:23

Nismo zaboravili Vukovar!

I ove godine 17. studenog naši su se učenici i profesori paljenjem svijeća na Vukovarskoj ulici prisjetili velike žrtve Vukovara u Domovinskom ratu. Ove su godine u tom obliku iskazivanja počasti sudjelovali učenici 1.c razreda (razrednica Katarina Moržan), učenici 1.d razreda (razrednica Jasenka Bolkovac) i učenici 4.c razreda (razrednica Ivana Pravdić). Naravno, ovoj inicijativi tradicionalno su se odazvale i druge škole, ali i građani Osijeka, a to je u konačnici rezultiralo prekrasnom Vukovarskom ulicom.

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Husar  datum: 20. 11. 2019. 19:32

72 sata bez kompromisa

Ponosni smo na sve uspjehe svojih učenika i profesora, a posebno na one koji podrazumijevaju volonterski rad i nesebično darivanje svojega vremena drugima. Pogledajte kratak video o novom volonterskom podvigu nekolicine učenika 1.c razreda (Stela Kasabašić, Sara Rukavina, Petra Šprem, Leon Tordinac, Iva Matišić i Marija Knježević) i njihove razrednice Katarine Stojić.

U nastavku pročitajte osvrt učenica Ive Matišić i Marije Knježević.

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Husar  datum: 20. 11. 2019. 19:27

Najbolje smo ŠSD u županiji!

Jako smo ponosni na učenike sportaše i na njihove uspjehe. Drugu godinu zaredom najbolje smo školsko aportsko društvo u Osječko-baranjskoj županiji, a to znači sljedeće: 3 medalje na državnim prvenstvima, 10 županijskih natjecanja, 23 sporta u konkurenciji djevojaka i mladića te, što je najvažnije, više od 150 učenika! Velika pohvala svima iz ekipe PRIMAG!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 10. 11. 2019. 22:15

Međurazredni malonogometni turnir

Nedavno je u našoj školi održan međurazredni malonogometni turnir kojemu je bio cilj promocija zdravoga načina života te poticanje mladih na sportske aktivnosti. Turniru su se odazvali gotovo svi razredi naše škole, a titulu pobjednika odnijela je momčad 3.a razreda. Drugo mjesto osvojili su učenici 4.c, a treće mjesto učenici 4.b razreda. Naša učenica Ema Miščević (3.c) napravila je intervju o turniru pa pogledajte s kim je razgovarala i saznajte više ovdje.

Kamera: Zvonimir Haramustek, 4.b
Montaža:  Ilija Ivanović, 4.b

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 10. 11. 2019. 21:54

Popravni ro(c)k ponovno u akciji

Popravni ro(c)k ponovno je osvojio publiku pjesmom, a vjerna je publika to nagradila gromoglasnim pljeskom. Uostalom, pogledajte video
Članovi Popravnog ro(c)ka su:
1. Mateja Debeljak (3.f) - bubnjevi i udaraljke
2. Zita Vukšić (3.a) - vokal
3. Patrik Briški (3.d) - gitara
4. Elizabeta Koprivnjak, prof. - vokal
5. Saša Celić, prof. - gitara i vokal
6. Vedran Ristić, prof. - bas gitara
7. Tomislav Hajduković, prof. - bubnjevi i udaraljke
8. Hrvoje Šerić, prof. - gitara i vokal
9. Karlo Kobaš, prof. - vokal

video: Zvonimir Haramustek, 4.b; Ilija Ivanović, 4.b
montaža: Zvonimir Haramustek, 4.b

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Husar  datum: 1. 11. 2019. 13:56

Maturanti na sudu

U povodu Dana otvorenih vrata Upravnog suda, 25. listopada 2019.

Upravni sud u Osijeku posjetila je i skupina maturanata III. gimnazije Osijek zajedno s profesorom Zvonimirom Paraćem. Učenike je dočekao sudac Berislav Babić, od kojeg su učenici imali priliku naučiti nešto više o radu i funkcijama Upravnog suda, ali i o osobnim iskustvima i izgledu jednog tipičnog radnog dana. Iako od navedenih maturanata rijetko tko želi studirati nešto iz te skupine predmeta, nadamo se da im je ovo iskustvo pružilo šire znanje o hrvatskom pravosuđu i napravilo ih korak bliže svijetu odgovornih i upućenih građana.

Ostale fotografije možete pogledati ovdje.

tekst: Stjepana Marinić, 4.b;

fotografije: Ilija Ivanović, 4.b

  :: opširnije :: 


objavio: Marko Husar  datum: 1. 11. 2019. 13:52

U dobroj atmosferi o učeničkim idejama

Dvadesetak učenika III. gimnazije Osijek dana 17. listopada 2019. sudjelovalo je u projektu koji je provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje. ERASMUS+ program za obrazovanje, Eurodesk, Europski portal za mlade, samo su neki programi s kojima smo se na samome početku upoznali kroz prezentaciju. Kako je ovo prvobitno bila radionica, odmaknuli smo se od tehnologije i IDEJE preuzeli u svoje ruke. Nakon što smo ispunili zadatke dvije srdačne predavačice i voditeljice Mirjana Jozanović i Maja Knežević saslušale su nas, savjetovale i više educirale kako bismo poboljšali rad Učeničkoga vijeća, komunikacijski kanal između profesora i učenika te demokratičnost škole. Kako III. gimnaziju ne čine samo učenici, nego i profesori, nije nam ni te kategorije manjkalo - naša pedagoginja Kristina Lovković, prof. Zvonimir Parać i prof. Karlo Kobaš pobrinuli su se za što bolje ideje, maštovitost, produktivnost i realnost učeničkih zahtjeva. Osim edukativnoga dijela i puno razumijevanja, Centar nas je lijepo ugostio uz jelo i piće, a zabave nije nedostajalo. Hvala im na entuzijazmu i novim idejama! tekst: Andrea Ševerac, 4.c fotografije: Kristina Lovković, pedagoginja. Fotografije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 29. 10. 2019. 18:39

Europski tjedan kodiranja

Naša je škola i ove godine sudjelovala u obilježavanju Europskog tjedna kodiranja koji za cilj ima potaknuti sve da se bave programiranjem i tehnologijom. Prošle godine posjetili smo tvrtku Cobe, a ove godine Plavu tvornicu (učenici trećih i četvrtih razreda) i Orqu (učenici prvih i drugih razreda). Naučili smo koje sve pozicije postoje u IT tvrtkama, kako izgledaju najbolje videonaočale za upravljanje dronovima te koja su znanja potrebna za praksu ili posao. Učenike je vodila profesorica Ivana Ivošević. fotografije: Ivana Ivošević, prof.; Mihaela Kolić, možete ih pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivor Balog  datum: 29. 10. 2019. 18:33

Obavijest o načinu realizacije odmora u školskoj godini 2019./2020.

OBAVIJEST O NAČINU REALIZACIJE ODMORA U ŠKOLSKOJ GODINI 2019./2020. ZA UČENIKE SVIH ŠKOLSKIH USTANOVA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Temeljem članka 11. stavak 1. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. („Narodne novine“ broj 48/19.) izvješćujemo sve učenike i roditelje da će sve školske ustanove na području Osječko-baranjske županije primjenjivati dosadašnji model odmora učenika označen u članku 4. Odluke kao model 1.

Polazeći od navedenog, zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. godine i završava 17. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine

  :: opširnije :: 


objavio: Dražen Jakopović  datum: 1. 7. 2019. 22:56
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Važne informacije

E-dnevnik


Dragi korisnici internetske stranice III. gimnazije Osijek,

fotografije i videe događanja, obilježavanja, projekte, akcije i aktivnosti u našoj Školi možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://www.facebook.com/3gmos/

https://www.youtube.com/channel/UCeiBC-SpHTB4pujkuFy0ctw

 

 Off topic


Pogledajte, pročitajte!
preskoči na navigaciju